V četrtek prvi zbor kadetske reprezentance

Slovenska kadetska reprezentanca, ki jo med 16. in 19. marcem v Mariboru čakajo kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo U17, se bo v četrtek zbrala na svojem prvem zboru v letošnjem letu, ki bo na ljubljanskem bazenu Kodeljevo. 

Slovenski kadeti bodo v kvalifikacijski skupini B igrali proti Franciji, Nemčiji, Avstriji in Bolgariji, v morda celo najmočnejši izmed štirih kvalifikacijskih skupin, osem ekip pa je na evropsko prvenstvo, ki bo od 8. do 15. avgusta v Turčiji že uvrščenih. 

»Kvalifikacije so vse bližje, časa ni veliko, zato bomo skušali izkoristiti vsak prosti trenutek za priprave. Na prvem zboru bomo igrali tudi prijateljsko tekmo z Ljubljano Slovanom, načrt pa je, da bi se do začetka kvalifikacij dobili enkrat tedensko. Za začetek v Ljubljani, potem v Kranju, čakamo tudi še na odgovor mladinskih ekip Opatije in Primorja, tu je še Koper, zadnjih sedem dni pa bi imeli zaključne priprave v Mariboru, kjer bi igrali še proti kakšni hrvaški ekipi,« je na kratko načrt priprav do turnirja v Mariboru opisal Nikola Hajdin, selektor slovenske kadetske vaterpolske izbrane vrste. 

Znan je tudi že razpored tekem kvalifikacij v Mariboru. Slovenija bo prvi dan igrala z Avstrijo, v drugem krogu jih čaka tekma z Bolgarijo, v tretjem bo prosta, nato pa jih za konec čakata še tekmi z Nemčijo in Francijo. Na EP se uvrstita najboljši dve ekipi iz vsake skupine.

Vabljeni igralci so: Bor Udovč, Nace Štromajer, Nikola Lukić, David Laketić, Omar Šmrković (vsi AVK Triglav), Gal Karničar, Branko Kirasič, Anže Povhe, Florijan Poličnik, Maj Poznik, Jaka Klobučar, Gal Osmić, Tom Rauter, Marcel Lipnik, Luka Ćetković (vsi Ljubljana Slovan), Teodor Bašić, Miha Šantak (oba Grafist Koper), Marko Zec (Banjica Beograd).

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.