V Mariboru še zadnji turnir AWL

V mariborskem kopališču Pristan bo v nedeljo na sporedu še zadnji turnir rednega dela Alpe Waterpolo lige, ki pa vsaj pri vrhu ne bo prinesel velikih sprememb. Vprašanje je le, kdo bo redni del tekmovanja končal na tretjem mestu, Calcit Water Polo ali Opatija, odločitev pa bo padla verjetno že na prvi tekmi turnirja.

Opatija bo imela v Mariboru edina dvojni spored, saj bo v uvodni tekmi turnirja igrala s Kamničani, v zadnji tekmi turnirja pa še s Tržačani.

»Opatijo smo videli igrati na prejšnjih turnirjih, tako da vemo, da gre za zelo neugodnega nasprotnika. Na prvih dveh mestih sta favorita lige, tako da tretje ali četrto mesto za nas ne igra kakšne posebne vloge, vseeno pa si želimo redni del tekmovanja končati z zmago,« je pred nedeljskim obračunom z Opatijo dejal Gašper Šenica, trener Calcit Water Pola.

V Mariboru bosta na sporedu tudi dva slovenska obračuna. Zanimivo je, da v obeh primerih med ekipami, ki so minulo soboto v tretjem krogu državnega prvenstva igrale med sabo. V prvem se bosta pomerila Grafist Koper in Ljubljana Slovan, v drugem pa domači Branik in AVK Triglav.

»Ker imamo prvo mesto že zagotovljeno, bo turnir v Mariboru lepa priložnost za naše mlajše igralce, da se dokažejo. Seveda je vsaka zmaga dobrodošla, zato bo v ospredju tudi rezultat, saj bi redni del AWL radi končali brez poraza,« je dejal Jure Škof, trener Ljubljane Slovana, ki je prejšnjo soboto Koprčane premagala s 14:7.

»Dejstvo je, da nam v rezultatskem pomenu tekma z Ljubljančani v ligi AWL ne prinaša ničesar, toda vseeno je za nas pomembna vsaka tekma, sploh težke tekme, ki nam bodo prišle prav v nadaljevanju državnega prvenstva. Če nič drugega, bomo videli, ali smo v svoji igri kaj napredovali,« pa o še eni tekmi z Ljubljančani pravi Marino Cetin, trener Grafist Kopra, ki je v sredo, ko je njegova ekipa tudi gostovala v Mariboru in v četrtem krogu državnega prvenstva izgubila proti Braniku, lahko računal le na sedem igralcev in dva vratarja.

»Igramo doma, in čeprav višje od šestega mesta ne moremo, bomo v tekmo vstopili maksimalno zavzeto. Za oboje bo to dobra trening tekma pred nadaljevanjem državnega prvenstva. Verjetno bodo Kranjčani prišli z mlajšimi igralci, na drugi strani pa jo bomo mi skušali izkoristiti za to, da se še bolj uigramo,« je o drugem medsebojnem dvoboju s Kranjčani v nekaj več kot tednu dni dejal Tomislav Gradski, trener mariborskih vaterpolistov, ki so v prvenstveni tekmi izgubili z 10:16.

»V Kranju smo morali vložiti veliko napora, da smo premagali Mariborčane. Čeprav smo že pred časom mislili, da bi v nedeljo igrali le z mlajšimi igralci, da bi dobili prepotrebne izkušnje, bomo, glede na zdravstveno stanje v ekipi, šele na petkovem treningu videli, na koga bomo sploh lahko računali,« so bile pred zadnjo tekmo rednega dela lige AWL besede Krištofa Štromajerja, trenerja AVK Triglava.

V Mariboru bo na sporedu še tekma med Dunajčani in Gradčani, Tirol pa je s svojimi nastopi v tej sezoni sklenil že na prejšnjem turnirju v Kranju.

Spored petega turnirja lige AWL

Nedelja, 26. februar: Opatija – Calcit Water Polo (11.00), Grafist Koper – Ljubljana Slovan (12.30), AVK Triglav – Branik Maribor (14.00), ASV Wien – WBV Graz (15.30), Pallanuoto Trieste – Opatija (17.00).

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.