Najbolj zadovoljen je bil Štromajer

V tekmi četrtega kroga državnega prvenstva sta se na kopališču Kodeljevo ekipi Ljubljane Slovana in Branik Maribora razšli z neodločenim izidom 9:9 (1:3, 4:4, 2:1, 2:1). Tudi v prihodnjem krogu bodo Ljubljančani igrali doma, in sicer bodo v soboto, 11. marca, gostili Calcit Water Polo, medtem ko bodo Mariborčani prosti.

Ljubljana Slovan – Branik Maribor  9:9 (1:3, 4:4, 2:1, 2:1)

Ljubljana – Balon na kopališču Kodeljevo, gledalcev 100, sodnika: Radonjič, Vehovec.

Ljubljana Slovan: Lazić, Karničar; Stefanović 1, Čanč 1, Potočnik 2, Ćetković, Gligorijević, Fakin, B. Kirasič 2, Čarni, Poličnik, Puš 3, Petrovčič. Trener: Jure Škof.

Branik Maribor: Jukić; Pajnik, Anzulović, Seljak 1, Globovnik 1, Kačič, Pevec 5, Uremović, Šulek, Herzog, Rajšp 1, Popović 1. Trener: Tomislav Gradski.

Na prvem turnirju lige AWL so Ljubljančani v Gradcu visoko premagali Mariborčane, izid je bil 15:7, vendar so bili takrat varovanci Tomislava Gradskega brez vseh svojih letošnjih okrepitev, Aljaža Pevca, Mateja Rajšpa, Marina Jukića, Nevena Popovića in Jerka Anzulovića, medtem k za ljubljansko ekipo še ni igral Luka Gligorijević. Z njimi so Mariborčani popolnoma druga ekipa, kar so v letošnjem državnem prvenstvu že okusili Koprčani in Kamničani, v ligi AWL pa tudi Kranjčani. Ni prav veliko manjkalo in bi praznih rok ostali tudi Ljubljančani, saj so bili gostje večji del tekme v vodstvu, imeli pa so tudi zadnji napad in igralca več.

Tekmo, ki si jo je gledal tudi Krištof Štromajer, trener AVK Triglava in selektor slovenske reprezentance, so bolje začeli mariborski vaterpolisti, ki so po dveh golih Pevca, oba je dosegel iz petmetrovke in enemu Jurija Seljaka na prvi odmor odšli s prednostjo dveh golov. Za domačine je mrežo zatresel le Martin Puš, že v prvi četrtini pa se je nekajkrat v vratih izkazal Marin Jukić. V drugi četrtini je Enej Potočnik izenačil na 3:3, vendar so Mariborčani po novih dveh golih Pevca, spet jih je dosegel iz petmetrovke, Ljubljančanom pobegnili za tri gole (7:4). Za nekoliko mirnejše nadaljevanje domače ekipe je minuto pred koncem prvega polčasa poskrbel Vukašin Stefanović. 

Zelo napeto je bilo tudi v tretji in četrti četrtini. Tretjo so bolje začeli domačini, ki so z goloma Branka Kirasiča in Potočnika izenačili na 7:7, toda Rajšp je izkoristil prednost igralca več in tudi ob zadnjem odmoru so vodili Mariborčani. Mladi Kirasič je pet minut pred koncem tekme še enkrat izenačili (8:8), v eni najlepših akcij na tekmi pa je Luka Globovnik ob igralcu več Mariborčane spet popeljal do minimalnega vodstva. Že v naslednjem napadu je s svojim tretjim golom za novo izenačenje poskrbel Puš, ki je bil v sami končnici tekme tudi izključen. Tokrat gostje prednosti igralca več niso izkoristili.

Na koncu je bil najbolj zadovoljen Štromajer, saj je njegova ekipa, ki je bila v tem krogu prosta, ostala na prvem mestu, ob tem pa je videl dobro vaterpolsko predstavo z obeh strani.

Izjavi po tekmi

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Tekma zagotovo ni bila slaba in gledalci so lahko prišli na svoj račun, vendar z našo igro vseeno ne morem biti zadovoljen. Mariborčani so odlično zaprli našega centra, tako da bi morali biti bolj natančni s streli od daleč, vendar smo v tem elementu igre zatajili. Če iz toliko strelov ne zadeneš, nastanejo težave. Lahko bi jim pobegnili za dva gola, toda na koncu smo reševali točko. Pred nami je še naporno prvenstvo, morali bomo samo še več trenirati in biti bolj natančni pri strelih na nasprotnikova vrata.«

Tomislav Gradski, trener Branik Maribora: »Za nami je odlična tekma, in to z obeh strani. Mislim, da smo oboji energijsko prazni. Mi smo zaustavili protinapad domačinov, kar je bil naš osnovni cilj. V napadu bi bili lahko večkrat uspešni z igralcev več, vendar je tudi to sestavni del igre, tako kot tudi sodniške napake in to, da se trenerji vedno ne strinjajo s sodniškimi odločitvami. Skratka, vse to smo danes videli, točka je za nas velik uspeh, kajti zame so Ljubljančani še vedno prvi favorit prvenstva, še zlasti, ker jim je manjkal Cuomo. Toda tudi mi imamo še veliko prostora za napredovanje, kar se bo zagotovo videlo v nadaljevanju prvenstva.« 

FOTO: Mojca Kirasič

Lestvica člani

#MoštvoKZNPDGPGGRT
1-prva skupina

 AVK Triglav Kranj

6600106495718
2-prva skupina

 AVK Branik Maribor

7502115853015
3-prva skupina

 VK Ljubljana Slovan

630310463419
1-druga skupina

 Grafist Koper

740376112−3612
2-druga skupina

 Calcit Water Polo

720573109−366
3-druga skupina

 VK Ljubljana Slovan 2

700766122−560

 

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.