Za Koprčane spet usoden drugi polčas

Vaterpolisti Grafist Kopra so tudi v svoji drugi zaporedni domači tekmi morali priznati premoč gostujoči ekipi. Tokrat jih je v šestem krogu državnega prvenstva z 8:4 (1:3, 3:1, 1:0, 3:0) premagal AVK Triglav. Kranjčane 24. marca čaka polfinale zaključnega turnirja Alpe Waterpolo lige, ko bodo igrali z Opatijo, v domačem prvenstvu pa se bodo teden dni pozneje pomerili z Ljubljano Slovanom. Koprčani bodo v prihodnjem krogu prosti.

Grafist Koper – AVK Triglav  4:8 (3:1, 1:3, 0:1, 0:3)

Koper – Olimpijski bazen, sodnika: Kavčič, Pančur.

Grafist Koper: Deković, Janošević, Nastran 1, Giorgi 1, Fičur, Šantak 1, Sajko, Šulić 1, Lončarevič. Trener: Marino Cetin.

AVK Triglav: Beton, Cvijanović Tepina, Rajlić, Rahne 1, Lah 2, D. Gostić, Pušavec, M. Gostić, Vončina 1, Justin 3, Lukić, Verbič 1, Osel. Trener: Krištof Štromajer.

Koprski vaterpolisti so v tekmo s Kranjčani, s katerimi so v letošnji sezoni izgubili vse štiri medsebojne tekme, vstopili v zelo oslabljeni zasedbi. Med drugim so manjkala Boško Krivičić, Amel Turkovic, Teodor Bašić in Milan Jaćimović, toda tudi brez njih so večji del tekme držali korak s kranjskimi vaterpolisti, ki so bili v prejšnjem krogu prosti. Na drugi strani so Koprčani proti Calcit Water Polu ob koncu druge četrtine že vodili s 6:1, a so do konca tekme dali le še dva gola, prejeli pa so jih kar 12. Tudi proti Kranjčanom so bili ves prvi polčas enakovreden nasprotnik, dokončno pa so popustili v zadnjih dveh minutah igre.    

V tekmi, v kateri si pohvale zaslužita obe obrambi, so prvi zadeli domačini, ko je v polno zadel Stefano Giorgi. Matic Rahne je izid izenačil, do konca prve četrtine pa sta se med strelce v domači ekipi vpisala Miha Šantak in Andrija Šulić. Na sredini druge četrtine je Jan Justin izid izenačil, nato pa Kranjčane popeljal do prvega vodstva na tekmi. Izkušeni Matej Nastran je minuto pred glavnim odmorom izid še zadnjič izenačil, to pa je bil tudi zadnji koprski gol na tekmi. V tretji četrtini je v polno zadel le Jaša Lah, v zadnji pa še Juš Vončina ter Justin in Urban Verbič, ki sta domačo mrežo zatresla v zadnjih minutah tekme.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.