Nemci potrdili svojo premoč

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 17 let je v Mariboru v četrtem krogu kvalifikacijske skupine B za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo med 8. in 15. avgustom v Turčiji, izgubila proti Nemčiji s 3:12 (0:3, 1:2, 0:4, 2:3). V nedeljo se bo slovenska izbrana vrsta ob 11.30 pomerila s Francijo, ob 9.30 pa bo na sporedu še tekma med Bolgarijo in Nemčijo, prosta bo Avstrija.

Slovenija – Nemčija 3:12 (0:3, 1:2, 0:4, 2:3)

Maribor – Kopališče Pristan, sodnika: Dvoraček (Češka), Alexandrescu (Romunija).

Slovenija: Karničar, Šantak, Poličnik, Povhe, Zec, Osmić, Poznik, Kirasič, Klobučar 1, Laketić, Ćetković 1, Štromajer 1, Udovč. Selektor: Nikola Hajdin.

Nemčija: Roessel, Taubert 6, Kugler, Bruns 1, Hofmann 1, Mergenthaler, Janke, Mosinzov, Klaffke 2, Kammermeier 2, Tick, De Marco, Heinrich.

V dopoldanskem delu tretjega dne turnirja v Mariboru so v prvi tekmi tretjega kroga Bolgari s 25:15 (6:4, 6:1, 7:5, 7:6) premagali Avstrijce. Z osmimi goli se je na tej tekmi izkazal Samuil Ivanov. V tekmi, ki naj bi odločala o prvem mestu, pa je bila Francija z 10:9 (2:2, 1:2, 5:2, 2:3) boljša od Nemčije. Slovenija je bila dopoldne prosta, v zadnji tekmi četrtega kroga pa se je pomerila z Nemci. Ob morebitni zmagi bi se še lahko nadejali končnega drugega mesta, ki še vodi na evropsko prvenstvo, vendar bi morali v nedeljo premagati še Francijo, ki je v prvi tekmi četrtega kroga z 27:8 (9:0, 5:3, 6:1, 7:4) premagala Avstrijo.

Toda že v začetku druge četrtine, ko je Finn Taubert zatresel slovensko mrežo za nemško vodstvo s 4:0, je bilo bolj ali manj jasno, da bodo slovenski vaterpolisti težko presenetili realno močnejšega tekmeca. Tri minute pred menjavo strani je Jaka Klobučar dosegel prvi gol za izbrance Nikole Hajdina, vendar so Nemci vse dvome o končnem razpletu tekme rešili v tretji četrtini, v kateri so z golom Fynna Klaffkeja na zadnji odmor odšli z vodstvom 9:1.

Tudi v zadnji četrtini so bili nemški vaterpolisti premočni za slovenske, ki pa so še dvakrat zadeli v polno. Najprej je bil uspešen Nace Štromajer, končni izid pa je postavil Luka Ćetković.

Francija si je pred zadnjim krogom že zagotovila uvrstitev na evropsko prvenstvo, o drugem potniku v Turčijo pa bo odločala tekma med Nemčijo in Bolgarijo.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.