Mariborčani še drugič boljši od Kamničanov

Vaterpolisti Branik Maribora so v sedmem krogu prve slovenske vaterpolske lige v kranjskem bazenu s 15:11 (5:3, 6:2, 1:3, 3:3) premagali domači Calcit Water Polo. V prihodnjem krogu bodo Kamničani prosti, Mariborčani pa bodo v soboto, 8. aprila, gostili kranjski AVK Triglav. 

Calcit Water Polo – Branik Maribor  11:15 (3:5, 2:6, 3:1, 3:3)

Kranj – Pokriti olimpijski bazen Kranj, sodnika: Homovec, Pančur.

Calcit Water Polo: Žurbi, Brišnik, Gole, Sokler 1, Gledec 2 Leskovec 4, Kordež, Blažević, Lukič, Cerar 4, Briški, Bergant. Trener: Gašper Šenica.

Branik Maribor: Jukić, Pajnik, Anzulović, 2 Seljak 3, Globovnik 1, Kačič 1, Pevec 2, Lep, Šulek 1, Herzog 1, Rajšp 2, Popović 2, Gregl. Trener: Tomislav Gradski.

Kamničani so konec prejšnjega tedna na zaključnem turnirju Alpe Waterpolo lige izgubili tako z Ljubljano Slovanom in Opatijo ter tekmovanje končali na četrtem mestu, vendar so ob tem ostali brez Martina Steleta, medtem ko so Mariborčani svojo zadnjo tekmo odigrali pred 14 dnevi, ko so, prav tako v Ljubljani, igrali neodločeno v šestem krogu državnega prvenstva. V prvi medsebojni prvenstveni tekmi so vaterpolisti Branika doma premagali Calcit Water Polo s 13:9, boljši pa so bili tudi v Kranju. Z novimi tremi točkami so Mariborčani ostali tudi v igri za prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva.

Čeprav so Kamničani s tremi goli Tilna Leskovca povedli s 3:1, so na prvi odmor z dvema goloma prednosti odšli mariborski vaterpolisti. S svojim drugim golom na tekmi je Jerko Anzulović izenačil na 3:3, v zadnji minuti pa se je še drugič med strelce vpisal Matej Rajšp, nato pa še Jurij Seljak, tako da so »domačini« v drugo četrtino vstopili z dvema goloma zaostanka.

Tudi v drugi četrtini so bili boljši gostujoči vaterpolisti, ki so z golom iz petmetrovke prvič na tekmi prišli do treh golov prednosti, ko je Gašperja Žurbija premagal Aljaž Pevec. Že v naslednjem napadu je Sokler zaostanek svoje ekipe znižal na dva gola, tako kot tudi Ivan Gledec štiri minute pred prvim polčasom. Toda do konca četrtine je bilo vse v znamenju mariborske ekipe, ki je v slabih štirih minutah dosegla kar štiri gole. Med strelce so se vpisali Neven Popović, še drugič Seljak, do svojega prvega gola na tekmi pa sta prišla še Miha Žan Šulek in Tim Kačič. 

Ko je na začetku tretje četrtine v polno zadel še Jan Herzog ob igri z igralcem več, so Mariborčani vodili že z 12:5. Toda borbeni in nepopustljivi Kamničani so z dvema goloma Aleksandra Cerarja in enim Leskovca na zadnji odmor odšli s štirimi goli zaostanka, vendar ko je Pevec že v prvem napadu zadnje četrtine dosegel še svoj drugi gol, je bila tekma bolj ali manj odločena. Varovanci Gašperja Šenice se sicer niso predali, z dvema novima goloma se je izkazal Cerar, enkrat tudi Gledec, vendar na manj kot tri gole se gostom niso več približali. Zmago Mariborčanov je potrdil Luka Globovnik.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.