V petek zbor v Mariboru, v nedeljo na Poljsko

Slovenska reprezentanca do 15 let, ki jo vodi Tomislav Gradski, se bo v petek zbrala na krajših pripravah v Mariboru, dva dni pozneje pa jo čaka pot v Glivice, kjer bodo v treh dneh odigrali pet tekem. Njihovi nasprotniki bodo Ukrajina, WTS Polonia, Poljska, Slovaška in Brandenburg.

Selektor slovenske vaterpolske reprezentance so 15 let, ki jo od 8. do 16. julija v Podgorici čaka evropsko prvenstvo, bo imela v času prvomajskih praznikov svoje prve uradne tekme v tej kategoriji. Še pred odhodom na Poljsko jo v Mariboru čakajo štirje treningi, na seznamu selektorja Gradskega pa je bilo 18 igralcev.

»Na žalost je moral odpovedati Adrijan Vujanović, ki ima že 3. maja šolske obveznosti, vsi drugi pa so svoj prihod napovedali. To me navdaja z zadovoljstvom, kar pomeni, da bomo šli na Poljsko v polni zasedbi. Vse to je že priprava na evropsko prvenstvo, pred nami pa je to prvi pravi zbor, čeprav smo bili že tudi v Zagrebu na treningu, kjer pa smo šele spoznavali ekipo. Težko govorimo, kje smo, bodo pa zato te tekme dale marsikateri odgovor o naši moči,« je pred petkovim zborom dejal Gradski, ki rad poudarja, da bi slovenski mlajši vaterpolisti potrebovali več treningov že v klubih.

»Klubi so generatorji kakovosti, v reprezentanci lahko njihovo delo samo nadgradimo. LEN teži k temu, da bi U-15 postala resna kategorija, da bi se ji namenilo več pozornosti. Nekateri trenerji se s tem strinjajo, drugi ne, sem pa nedavno tega gledal velikonočni turnir v Varaždinu, kjer so igrale Hrvaška, Srbija, Črna gora in Italija. Moram reči, da je bil to že resen vaterpolo, in če bo Slovenija želela napredovati, bo morala imeti čim več treningov in podobnih turnirjev. Na žalost v Sloveniji nimamo veliko velikega bazena igralcev, zato je vsakdo od njih toliko bolj pomemben. Manko te generacije je tudi v tem, da klubi nimajo dovolj močnih tekem, tako da bodo prave tekme ti fantje imeli šele v reprezentanci,« poudarja Gradski, ki si pred tekmami želi tudi čim več treningov.

»Odpirajo sem nam določene kombinacije in to pozitivne, kajti tisto, kar sem dejal pred nekaj meseci, se uresničuje. Vsi v slovenskih klubih moramo delati v dobrobit reprezentance, to je za vse nas najbolj pomembno. Tako nas v bližnji prihodnosti, najverjetneje v Mariboru, čaka še en turnir, potrdili smo tudi turnir v Kamniku, najverjetneje bomo izkoristili tudi ponudbo s strani VK Gorica. Zelo zanimiv bo za nas Kamnik, kjer bomo igrali na odprtem bazenu, saj bomo na odprtem bazenu igrali tudi v Podgorici na evropskem prvenstvu,« je še dejal selektor slovenske reprezentance do 15 let.

Slovenska reprezentanca U-15:

Vratarji: Maj Jenko (AVK Triglav), Luka Špernjak (Ljubljana Slovan), Roman Anufrijev (Branik Maribor).

Igralci: Rok Kirasič, Marcel Lipnik (oba Ljubljana Slovan), Aljaž Drolc, Nejc Velikanje, Bine Štromajer, Martin Samelis, David Berić, Luka Vujanović, Aleksej Pen (vsi AVK Triglav), Vane Brišnik (Calcit Water Polo), Tine Seljak (Branik Maribor), Gaj Pencelj (Grafist Koper), Aljaž Šantak (Gorica), Maksim Z. Gligorovski (Šabac).

Selektor: Tomislav Gradski, pomočnika: Aljaž Pevec, Žan Miha Šulek.

Spored tekem slovenske reprezentance U-15 v Glivicah: 1. maj: Slovenija – Ukrajina (8.30), WTS Polonia – Slovenija (18.00); 2. maj: Poljska – Slovenija (10.00), Slovaška – Slovenija (15.00), 3. maj: Slovenija – Brandenburg.

FOTO: štab reprezentance

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.