Do nedelje na močnem turnirju v Novem Sadu

Vaterpolo klub Vojvodina bo v Novem Sadu od četrtka do nedelje domačin regionalnega turnirja za igralce rojene leta 2007 in mlajše, na katerem bo nastopila tudi slovenska reprezentanca. Izbranci Nikole Hajdina bodo v skupini B igrali s Primorjem EB, Košutnjakom, Jadranom iz Herceg Novega in domačo Vojvodino, v skupini A pa so Jug Dubrovnik, Zadar, Sava Šabac, Budva in Primorac Kotor.

»Žal bomo v Novi Sad odšli v zelo okrnjeni zasedbi, ker se bližamo koncu šolskega leta, ko so ocene v šolah zelo pomembne in otroci ne smejo manjkati v šoli. Zato gremo na pot s kombinirano ekipo, v kateri bodo tudi igralci letnika 2005 in 2006. Ne bo nas veliko, vendar moramo biti, že zaradi razvoja slovenskega vaterpola, v toku dogajanj na tem regionalnem področju. V Novem Sadu bomo igrali proti samim močnim ekipam, ki so, čeprav bodo mlajše od nas, v prednosti, kar se števila treningov tiče. Večina od njih že trenira tudi dvakrat dnevno,« je pred jutrišnjim odhodom v Novi Sad, kjer jih ob 21. uri čaka njihova prva tekma na turnirju proti Primorju, dejal Nikola Hajdin, selektor slovenske reprezentance.

Čeprav bo torej šlo za okrnjeno zasedbo, bo za mlade slovenske vaterpoliste turnir zelo koristen, kajti v treh dneh bodo odigrali pet močnih tekem.

»Preprosto moramo izkoristiti takšno priložnost, ki se nam je ponudila. Rezultat ne bo v prvem planu, pomembno bo, da fantje vidijo, kako igrajo najboljše ekipe s področja nekdanje Jugoslavije. To jim lahko samo koristi, saj jim primanjkuje težkih preizkušenj,« je še dodal Hajdin, ki bo slovensko izbrano vrsto vodil s Tomislavom Gradskim, ki je danes v Glivicah končal turnir reprezentanc do 15 let. 

Na seznamu Nikole Hajdina so: Gal Karničar, Florijan Poličnik, Gal Osmić, Tim Kačič, Jurij Seljak, Mateo Kulenović, Jan Herzog, Gašper Pajnik (vsi Branik Maribor), Marko Zec (Banjica Beograd), Gašper Krajinović (Posejdon Celje), Miha Šantak (Gorica).

Slovenijo v petek čakata tekmi s Košutnjakom (11.20) in Jadranom (19.35), v soboto pa z Vojvodino (10.50). Sobota popoldan in nedelja dopoldan sta rezervirani za tekme za razvrstitev.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.