Mariborčani v Kamniku do tretjega mesta

Vaterpolisti Branik Maribora so v drugi tekmi za končno tretje mesto na bazenu Pod Skalo v Kamniku premagali domači Calcit Water Polo s 13:9 (4:1, 3:2, 2:4, 4:2). Mariborčani so bili z 12:7 boljši tudi v prvi tekmi v svojem bazenu, tako da so prvenstvo končali na tretjem mestu.

Calcit Water Polo – Branik Maribor  9:13 (1:4, 2:3, 4:2, 2:4)

Kamnik – Bazen Pod Skalo, sodnika: Radonjič, Homovec.

Calcit Water Polo: Benkovič, Brišnik, Pilić, Sokler 2, Gledec, Leskovec 2, Kordež, Blažević 2, Lukič, Cerar 2, Briški, Bergant. Trener: Gašper Šenica.

Branik Maribor: Jukić, Bauman; Pajnik, Anzulović 2, Seljak 1, Globovnik, Kačič 1, Pevec 6, Lep, Šulek, Herzog, Rajšp 1, Popović 1. Trener: Tomislav Gradski.

Kamničani so prvič in tudi zadnjič v letošnji sezoni igrali v svojem domačem bazenu Pod Skalo. Žal brez svojega prvega vratarja Gašperja Žurbija, ki je bil v soboto v Mariboru izključen, tako da je po daljšem času v vrata stopil Urban Benkovič.

Čeprav so domačini z golom Luke Soklerja v prvi minuti povedli z 1:0, so motivirani gostje, ki že nekaj let niso bili med prvimi tremi v slovenskem državnem prvenstvu, že ob prvem odmoru vodili s tremi goli prednosti. Ko je po dveh minutah druge četrtine svoj drugi gol na tekmi dosegel Aljaž Pevec, so Kamničani zaostajali že za pet golov (1:6). Aleksander Cerar in Goran Blažević, ki je zadel ob igri z igralcem več, sta domačine še približala na tri gole zaostanka, za mirnejše nadaljevanje pa je spet poskrbel Pevec.

Izkušeni mariborski reprezentant je bil učinkovit tudi v tretji četrtini, kajti tudi po njegovi zaslugi so Mariborčani do polovice tretje četrtine držali pet golov prednosti. Vendar se borbeni Kamničani niso predali, kajti z goli Leskovca, Soklerja in Blaževića so na zadnji odmor odšli le še z dvema goloma zaostanka. Ko je v tretji minuti zadnje četrtine mariborskega vratarja Marina Jukića premagal Cerar, so Mariborčani vodili le še z golom prednosti. Obetala se je nadvse zanimiva končnica, do katere pa na koncu vseeno ni prišlo. Neven Popović in Pevec, s svojim že šestim golom na tekmi, sta v 47 sekundah poskrbela za mariborsko vodstvo z 11:8. Čeprav je že v naslednjem napadu gostujočo mrežo zatresel Leskovec, sta Jurij Seljak in Tim Kačič poskrbela, da je Branik zasluženo osvojil tretje mesto v letošnjem državnem prvenstvu.

FOTO: Angel Marinoski

Aleksander Sokler
Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.