Španke osvojile zlato kolajno v Zagrebu

V soboto se bo v Podgorici začelo evropsko prvenstvo do 15 let za vaterpoliste, tudi z udeležbo slovenske reprezentance, pred nekaj dnevi pa smo v Zagrebu dobili evropske prvakinje v tej kategoriji. Zlato kolajno so osvojile Španke, ki so v finalu z 10:4 (1:1, 3:1, 4:0, 2:2) premagale Grkinje.

Mlade španske vaterpolistke so do svoje druge zlate kolajne v kategoriji do 15 let, prvo so osvojile pred štirimi leti, prišle predvsem zahvaljujoč tretji četrtini. Po izenačeni uvodni četrtini so v drugi prišle do dveh golov prednosti, v tretji pa so Grkinjam pobegnile za šest golov, takšna pa je bila razlika tudi ob koncu tekme. 

V tekmi za tretje mesto je Madžarska s 14:8 premagala Italijo, peta je bila Nizozemska, ki je bila s 15:13 boljša od domačinke prvenstva, Hrvaške, sedma je bila Nemčija z zmago proti Srbiji s 13:9.

FOTO: RFEN

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.