Prva slovenska zmaga na EP do 15 let v Podgorici

Slovenska vaterpolska reprezentanca je v svoji drugi tekmi skupine F na evropskem prvenstvu do 15 let v Podgorici premagala Češko z 11:7 (2:1, 4:2, 2:2, 3:2). Slovenija bo v ponedeljek počivala, v torek pa jo ob 10.20 čaka tekma z Romunijo, ki je bila danes z 18:7 (6:3, 5:1, 4:1, 3:2) boljša od Poljske. 

Slovenija – Češka  11:7 (2:1, 4:2, 2:2, 3:2)

Podgorica – Športni center Morača, sodnika: Papaurelis (Litva), Can Tanik (Turčija).

Slovenija: Jenko, Špernjak; Šantak, Drolc, Brišnik 1, Berić, Lipnik 4, Samelis, Vujanović 2, Dmitrović, Kirasič 3, Velikanje, Štromajer 1. Selektor: Tomislav Gradski.

Češka: Hosna, Vilim; Diblik 1, Netopil 1, Batek, Holzbauer, Bauer, Vildomec, Rezac, Šimek, Libus 1, Pashkovsky 4, Bennsch.

Visok poraz proti Poljakom, ki so danes naleteli na izredno razpoložene Romune, ni negativno vplival na četo Tomislava Gradskega, ki je svoj optimizem proti Čehom gradila tudi na krilih zmage na nedavnem turnirju v Dečinu. Pred dobrimi štirinajstimi dnevi so Čehi v domačem bazenu pred zadnjim odmorom vodili s 5:3, toda Bine Štromajer je 57 sekund pred koncem tekme slovenski izbrani vrsti zagotovil zmago. V še pomembnejši tekmi, na evropskem prvenstvu, so si slovenski vaterpolisti zmago zagotovili že prej, o njihovi premoči pa govori tudi podatek, da je bil izid izenačen le enkrat, in sicer ob koncu prve četrtine.  

Tekma se je za slovensko reprezentanco začela na najboljši možni način, golom Roka Kirasiča v drugi minuti. Čehi so 80 sekund pred koncem prve četrtine izenačili, vendar je Štromajer že v naslednjem napadu odgovoril z golom ob igri z igralcem več. Odlično igro so mladi slovenski vaterpolisti prikazali v dobrih petih minutah druge četrtine, ko so štirikrat premagali češkega vratarja Adama Hosno, dvakrat je bil uspešen Marcel Lipnik, prvič iz petih metrov, po enkrat pa Luka Vujanović, prav tako iz petih metrov, ter s svojim drugim golom na tekmi še Kirasič. Žal končnica četrtine ni bila tako uspešna, saj so Čehi dvakrat zadeli v polno, drugič 15 sekund pred menjavo strani.

Razpoloženi Lipnik se je tudi v tretji četrtini prvi vpisal med strelce, še lažje pa so v slovenskem taboru zadihali po golu Vaneta Brišnika in vodstvu z 8:3. Vendar se Čehi niso predali, kajti do konca četrtine so se slovenski ekipi spet približali le na tri gole zaostanka. Čeprav je Lipnik v prvi minuti zadnje četrtine s svojim že četrtim Slovenijo popeljal do vodstva z 9:5, je bila pot do končnega uspeha še dolga in negotova, kajti Čehi so se približali le na dva gola zaostanka, do konca pa je bilo še 4:47 minute. Toda to ni zaustavilo slovenskih vaterpolistov, ki so z dvema protinapadoma, po prvem je Vujanović nato še drugič zadel iz petih metrov, po drugem pa je Kirasič postavil končni izid, prišli do svoje prve zmage na evropskem prvenstvu.

FOTO: Mičo Vujanović

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.