Tudi v drugi tekmi Slovenci praznih rok

Slovenska moška vaterpolska reprezentanca je tudi v svoji drugi tekmi turnirja druge regionalne lige v Budvi morala priznati premoč svojemu nasprotniku. Tokrat je bila s 17:8 (7:3, 5:1, 3:1, 2:3) boljša hrvaška ekipa KPK s Korčule. V soboto bodo izbranci Krištofa Štromajerja igrali dve tekmi, ob 10.15 z Zadrom in ob 21.15 še z ekipo OVK Split.

KPK – Slovenija  17:8 (7:3, 5:1, 3:1, 2:3)

Budva – Kontić (Črna gora), Ljubić (Hrvaška). 

KPK: Skonandić, Radanović, Radovanović, Jerković, Krstulović, Borovina, Cvjetković, Borovčić Kurir 5, Tedeschi 3, Denoble 2, Lončarić 1, Fabris 4, Mahmoud, Bego 2. Trener: Marjan Kosović.

Slovenija: Beton, Stefanović 1, Čanč, Potočnik, Lah 3, D. Gostić, Rajlić, Paunovič, Vončina, Cerar 1, Troppan 2, Gligorovski, Žurbi, N. Štromajer 1. Selektor: Krištof Štromajer.

V četrtek so slovenski vaterpolisti morali priznati premoč zagrebškemu Medveščaku, ko so bili za gol prekratki, danes pa so bili že po dveh četrtinah brez pravih možnosti, da bi premagali ekipo s Korčule, ki je včeraj z 21:10 premagala Cattaro in je tako ob Primorcu iz Kotorja edina neporažena ekipa v drugi regionalni ligi. Slovenija je ostala pri eni zmagi.

Za slovensko reprezentanco je bila v veliki meri usodna že uvodna četrtina, v kateri so slabo igrali v obrambi, saj so prejeli kar sedem golov, prvega že po 40 sekundah igre. V naslednjem napadu je Aljaž Troppan sicer izid še izenačil, to je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi, kajti že tri minute pozneje je bilo 5:1 za KPK. Do konca uvodne četrtine velja omeniti še prvi reprezentančni gol šele petnajstletnega Naceta Štromajerja, sina selektorja slovenske reprezentance, ki je zadel za 2:5.

Tudi do menjave strani so bili slovenski vaterpolisti ves čas v podrejenem položaju in so le s težavo prišli do strelov proti vratom Davorja Skonandića, na drugi strani je bil Gašper Žurbi ves čas pod pritiskom hrvaških vaterpolistov. V zadnjih dveh četrtinah so slovenski vaterpolisti prikazali nekaj boljšo igro, tu predvsem velja za obrambo, medtem ko so v napadu še naprej imeli veliko težav. S tremi goli je bil najbolj učinkovit igralec v slovenski reprezentanci Jaša Lah, za KPK se je petkrat med strelce vpisal Marin Borovčić Kurir, štirikrat pa Tin Fabris. 

 

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.