Usodna je bila tretja četrtina

Slovenska vaterpolska reprezentanca je v tretji tekmi turnirja druge regionalne lige v Budvi morala priznati premoč Zadra, ki je zmagal z 9:8 (4:4, 2:1, 3:0, 0:3). Zvečer, ob 21.15, bodo izbranci Krištofa Štromajerja igrali še z ekipo OVK Split.

Slovenija – Zadar    8:9 (4:4, 1:2, 0:3, 3:0)

Budva – sodnika: Arnaut in Kontić (oba Črna gora).

Slovenija: Beton, Stefanović 2, Čanč, Potočnik, Lah, D. Gostić, Rajlić 2, Paunovič 2, Vončina 1, Cerar, Troppan 1, Gligorovski, N. Štromajer,  Žurbi. Selektor: Krištof Štromajer.

Zadar: Lazić, Raci, Grozdanić, Bašić, Ćalić, Jovančević 2, Donđivić 2, Cicero 1, Butić 3, Eškinja, Čačić 1, Jurišić, Miskolzci, Antić. Trener: Goran Jovančević.

Tudi po svoji tretji tekmi turnirja v Budvi so slovenski vaterpolisti v drugi regionalni ligi ostali pri eni zmagi s prvega turnirja v Kotorju, ko so premagali Cattaro, s katerim so Zadrčani v petek izgubili, v svoji prvi tekmi v četrtek pa so premagali Budvo. Za slovensko izbrano vrsto je bila usodna tretja četrtina, ko jim je Zadar pobegnil za štiri gole. V zadnji četrtini so slovenski vaterpolisti sicer prišli na gol zaostanka, vendar v zadnjih treh minutah niso več premagali Milosza Miskolczija, ki je sredi tretje četrtine v vratih zamenjal Roka Lazića. Lanskoletni vratar Ljubljane Slovana je bil namreč izključen s pravico zamenjave, medtem ko je bil Aljaž Troppan ob prerivanji pred zadarskim golom na slovenski strani izključen brez pravice zamenjave, kar je pomenilo, da je Slovenija v tem delu igre kar štiri minute igrala z igralcem manj.

Največ golov je padlo v uvodni četrtini, po štiri na vsaki strani, začelo pa se je po željah slovenske reprezentance, saj je po golu Vukašina Stefanovića po štirih minutah igre povedla s 3:0. Toda Zadarčani so v vsega dveh minutah in pol izenačili izid, neodločeno pa je bilo tudi ob koncu prve četrtine. V drugi in tretji četrtini slovenskim vaterpolistom nikakor niso uspelo premagati razpoloženega Lazića, sredi druge četrtine je to uspelo le Troppanu za zadnje slovensko vodstvo (5:4). Pri vodstvu Zadra s 7:5 je bilo vroče pred njihovimi vrati, ko sta bila izključena Lazić in Troppan, drugi brez pravice zamenjave, kar so zadarski vaterpolisti do zadnjega odmora izkoristili z dvema goloma.

V zadnji četrtini se slovenski vaterpolisti niso predali, v polno so zadeli Nikola Rajlić, Stefanović in Aleksander Paunovič, ki je za 8:9 zadel ob igri z igralcem več. Čeprav je bilo do konca še dve minuti in 57 sekund, se izid ni več menjal. Zadarčani so prišli do svoje tretje zmage v regionalni ligi, Slovenci so ostali pri eni, v večerni tekmi pa se bodo morali znajti brez Troppana, saj izključitev avtomatsko prinaša tudi kazen igre najmanj na naslednji tekmi.

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.