Dober začetek, na koncu visok poraz

V svoji zadnji tekmi turnirja druge regionalne lige v Zadru je oslabljena slovenska mladinska reprezentanca izgubila še svojo četrto tekmo. Z 18:8 (1:2, 7:2, 7:2, 3:2) so bili boljši od nje zadrski vaterpolisti.

Slovenija U19 – Zadar 8:18 (2:1, 2:7, 2:7, 2:3)

Zadar – Športni center Višnjik, sodnika: Banovac (Hrvaška), Kavčič (Slovenija).

Slovenija U19: Osel, Pajnik, Rajlić 4, Seljak 3, Šantak 1, Kačič, Poličnik, Herzog, Minić, Zec, Kulenović. Selektor: Tomislav Gradski.

Zadar: Miskolczi, Kulišić 1, Raci 5, Bašić 1, Ćalić 1, A. Donđivić 1, L. Donđivić, Cicero 1, Butić 2, Eškinja 1, Ražov 3, Jurišić 1, Markulin, Antić. Trener: Goran Jovančević.

Že tako oslabljena slovenska mladinska reprezentanca, ki jo marca prihodnje leto čakajo kvalifikacije za EP, je pred tekmo z domačini turnirja ostala še brez Luke Ćetkovića. Za razliko od prejšnjih tekem so tokrat slovenski vaterpolisti dobro začeli tekmo, za njih pa sta bili usodni druga in tretja četrtina, v zadnji pa so bili spet enakovredni Zadrčanom. Čeprav so turnir končali s štirimi porazi, z odnosom do igre in borbenostjo niso razočarali, škoda je le, da se pozivu selektorja Tomislava Gardskega niso mogli odzvati vsi igralci, saj bi jim tekme v Zadru še kako koristile. 

V prvi četrtini so mladi slovenski vaterpolisti prikazali eno svojih boljših iger na turnirju, če ne kar najboljšo. Domačini so sicer povedli v tretji minuti, ko je Nejca Osela premagal Arijan Raci, vendar je bil to njihov edini zadetek v uvodni minuti. Minuto in pol pozneje je izenačil Nikola Rajlić, v zadnji minuti pa je domačega vratarja Milana Miskolczija premagal še Jurij Seljak. Toda v drugi in tretji četrtini je do izraza prišla večja kakovost in izkušenost domačih vaterpolistov. Po zaslugi dveh golov Rajlića so jim slovenski vaterpolisti še sledili do izida 4:4, do konca druge četrtine je takrat bilo še slabe tri minute, žal pa so do konca polčasa prejeli kar štiri gole. 

Tudi v tretji četrtini so domačini igrali učinkovito in pridno polnili slovensko mrežo, v zadnji četrtini pa je bila slovenska obramba spet boljša, vendar je bil visok poraz neizogiben. S štirimi goli se je izkazal Rajlić, enega manj je dosegel Seljak, v domači ekipi je pet golov dosegel Raci.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.