V Dubrovniku za uvod s Slovaško

Slovenski vaterpolisti, ki bodo od 4. do 16. januarja še drugič zaporedoma igrali na evropskem prvenstvu, bodo prvi del tekmovanja igrali v Dubrovniku. V skupini D bo njihov prvi nasprotnik Slovaška, s katero bodo igrali 5. januarja, ob 17.45, ob 20.15 pa se bosta pomerili še reprezentanci Nizozemske in Romunije.

Kot je znano, se je pred dobrimi desetimi dnevi vodstvo Evropske zveze vodnih športov odločilo, da bo evropsko prvenstvo za vaterpoliste prihodnje leto namesto v Netanyi v Izraelu potekalo na Hrvaškem, medtem ko se bodo vaterpolistke za evropski naslov borile v Eindhovnu na Nizozemskem. Le nekaj dni zatem so, po odstopu Krištofa Štromajerja z mesta selektorja zaradi zdravstvenih razlogov, novega selektorja dobili slovenski vaterpolisti. Na Hrvaškem, natančneje v Dubrovniku, jih bo vodil nekoč eden najboljših vaterpolistov sveta, Mirko Vičević. Od konca prejšnjega tedna pa je znan tudi spored tekem na EP 2024.

Slovenska izbrana vrsta bo tekmovanje začela s Slovaško. Tekma bo, kot rečeno, 5. januarja. Po dnevu odmora se bodo slovenski vaterpolisti, prav tako ob 17.45, pomerili z Romunijo, v zadnji tekmi skupinskega dela tekmovanj pa jih 9. januarja, ob 20.15, čaka še tekma z Nizozemsko.

EP 2024 bo potekalo nekoliko drugače kot lansko EP, ki je bilo prav tako na Hrvaškem, le da v Splitu in na katerem je igrala tudi Slovenija. Najboljših osem reprezentanc iz Splita bo igralo v diviziji I, preostalih osem pa v diviziji II. Iz skupin A in B se bosta v četrtfinale neposredno uvrstili prvi dve ekipi. Tretja in četrta pa bosta za četrtfinale igrali v osmini finala z najboljšima reprezentancama skupin C in D.

EP 2024 na Hrvaškem

Divizija I

Skupina A (Dubrovnik): Črna Gora, Španija, Francija, Hrvaška.

Skupina B (Zagreb): Gruzija, Madžarska, Italija, Grčija.

Divizija II

Skupina C (Zagreb): Srbija, Nemčija, Izrael, Malta.

Skupina D (Dubrovnik): Slovenija, Nizozemska, Romunija, Slovaška.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.