Opatija potrdila prvo mesto po rednem delu AWL

Drugi dan zadnjega turnirja rednega dela Alpe Waterpolo lige je prinesel prvo zmago druge ekipe Ljubljane Slovana, edini slovenski obračun pa je pripadel Grafist Kopru, ki je bil boljši od Calcit Water Pola. V odločilni tekmi za uvrstitev na zaključni turnir je prva ekipa Ljubljane Slovana v končnici tekme izgubila proti zagrebški Mladosti, v derbiju za prvo mesto po rednem delu AWL pa je bila Opatija boljša od kranjskega Triglava. V zadnji tekmi turnirja je ASV Ströck Wien v zadnji četrtini strl odpor Tržačanov in potrdil uvrstitev na zaključni turnir, ki bo od 29. februarja do 2. marca v Banja Luki.  

Borac – Ljubljana Slovan II  10:11 (1:2, 1:3, 2:3, 6:3)

Borac: Mahovkić, Ćutković; Malešević, Lakić, Tešić, Stevanović 1, Kajtez 4, Kopanja 1, Šipka 2, Lagundžić 2, Tadić, Đukić.

Ljubljana Slovan II: Karničar, Florjančič; Milosavljević Saunig, Poličnik, Povhe 3, Zidar, Lipnik 5, Osmić, Zohil, Koder, R. Kirasič 2, Petković 1.

Že v soboto so bili varovanci Aleša Komelja blizu prve zmage v letošnji sezoni, vendar je bil zanje usoden slab začetek tekme. Tokrat, proti Banjalučanom, je bil začetek tekme zanje dober, zato pa so nato trepetali v zadnji četrtini. Proti koncu tretje četrtine je Marcel Lipnik zadel za ljubljansko vodstvo s 7:3, po še enem njegovem golu so Ljubljančani s prednostjo štirih golov odšli tudi na zadnji odmor. Po golu Roka Kirasiča je bilo že 9:4, toda v nadaljevanju so izkušenejši Banjalučani pošteno zapretili, saj so se sredi zadnje četrtine Ljubljani Slovanu II približali na gol zaostanka (9:10). Odlični Lipnik je s svojim petim golom na tekmi spet poskrbel za nekoliko mirnejše nadaljevanje svoje ekipe. Končni izid je 80 sekund pred koncem tekme postavil Marko Kajtez, s štirimi goli najboljši strelec Borca.

Grafist Koper – Calcit Water Polo 14:10 (2:1, 3:2, 5:4, 4:3)

Grafist Koper: Lončarević; Janošević 1, Giorgi, Esposito 3, Nastran 2, Anzeljc 3, Bašić, Fičur, Prete 1, Dimitrijević 2, Cosoli 1, Pencelj 1.

Calcit Water Polo: Dragaš, Jeretina; Gligorovski Zdravković 2, Erce, Gledec 2, D. Lukič, Kordež 1, Blažević 3, Osolnik, Laketić, Šenica, Bergant 2.

Koprčani so prvi dan turnirja na Reki prišli do svoje prve letošnje zmage in z njo ostali v igri, da se v državnem prvenstvu uvrstijo med prve štiri ekipe, ki bodo igrale v končnici. Eno zmago so pred današnjim slovenskim obračunom imeli tudi Kamničani, tudi oni so slavili proti drugi ekipi Ljubljane Slovana. Sredi druge četrtine so koprski vaterpolisti z golom Janoševića prišli do treh golov prednosti (5:2), vendar je bil pred menjavo strani za Kamničane uspešen Gledec. Ko je Lukas Gligorovski Zdravković po dobrih dveh minutah igre v tretji četrti izenačili izid na 6:6, je zadišalo po preobratu. Do njega vseeno ni prišlo, kajti z goli Dimitrijevića, Esposita in dveh Cosolija so Koprčani na zadnji odmor odšli s prednostjo treh golov (10:7). Tekma je bila odločena v začetku zadnje četrtine, ko je svoj prvi gol na tekmi dosegel Anzeljc in je Grafist Koper povedel z 11:7. Razlika štirih golov je bila tudi ob koncu tekme. 

Ljubljana Slovan – Mladost Zagreb  10:11 (2:1, 4:4, 3:3, 1:3)

Ljubljana Slovan: P. Kirasič; Stefanović, Čanč 4, Potočnik 2, Žiberna, Anzulović 3, B. Kirasič, Čarni, Cuomo 1, Novak, Lipnik.

Mladost Zagreb: Ćosić; Palavra, Fajković 4, Jakuš 2, Erenda, Šorić, Branković 1, L. Barišić 1, Dobrić, Huljev 1, M. Barišić 1, Šošić 1.

Slovenski podprvaki in lanskoletni finalisti Alpe Waterpolo lige so proti Mladosti potrebovali zmago, da bi se uvrstili na zaključni turnir najboljše šesterice oziroma peterice, saj ima Borac kot domačin mesto na njem zagotovljeno. Dve minuti pred koncem druge četrtine so z golom Jerka Anzulovića povedli s 6:3, toda že do menjave strani so Zagrebčani svoj zaostanek znižali le na gol (5:6). V začetku druge četrtine so Ljubljančani z golom Bernarda Matije Čanča prišli do dveh golov prednosti, vendar je Barišić na polovici tretje četrtine izid izenačil na 7:7. Sledila sta gola Igorja Cuoma in Eneja Potočnika za novo ljubljansko vodstvo z dvema goloma prednosti (9:7), a je v zadnji minuti tretje četrtine Jakuš še drugič premagal Petra Kirasiča. V zadnji četrtini je bil pri Zagrebčanih nezaustavljiv Fajković, ki je dosegel tri gole, za Ljubljančane je bil uspešen le Anzulović. Zadnji gol je Fajković dosegel 31 sekund pred koncem tekme.

Triglav Kranj – Opatija 10:12 (4:1, 2:3, 1:3, 3:5)

AVK Triglav: Beton, Osel; Popović 3, Udovč, Rahne, Lah 1, Pušavec 2, Paunovič 2, Štromajer, Justin 1, Cerar 1.

Opatija: Kolanović, Duvnjak Starčević; B. Smokvina, Turk, Kolak, Peroš 2, Blažić 2, Kaluđerović, Lu. Dujmić 3, Le. Dujmić 3, Petrić 1, Sklepić, T. Smokvina 1.

V tekmi, ki je odločala o prvem mestu po rednem delu AWL, je bilo veliko hude krvi, tudi dva rdeča kartona, oba na strani Triglava, dobila sta ju Andraž Pušavec in Jure Beton. Prva četrtina je sicer minila v znamenju Kranjčanov, ki so bili v primerjavi z včerajšnjo tekmo proti Kamničanom močnejši za Betona in Benjamina Popovića, ki je tudi dosegel zadnji gol v prvi četrtini. V drugi četrtini so domačini turnirja svoj zaostanek znižali za gol, v tretji pa sta brata Dujmić, Len in Lucijan najprej izenačila izid, nato pa je 41 sekund pred koncem tretje četrtine Len Dujmić Opatijo popeljal do minimalnega vodstva. Za izenačenje je v naslednjem napadu poskrbel Aleksander Paunovič. Najbolj napeta je bila zadnja četrtina, ki se je začela po željah Kranjčanov, ki so z golom Pušavca spet povedli, toda Marko Blažić, nekdanji slovenski reprezentant, je sredi zadnje četrtine izid izenačil, ob tem pa je Pušavec dobil rdeči karton. Tako kot dobro minuto pozneje tudi Beton, ki je protestiral ob golu Duja Peroša. Slovenskim državnim prvakom je v končnici tekme padla zbranost, kar je Opatija izkoristila, v minuti in pol prišla do treh golov prednosti (8:11), s tem pa je bila tekma tudi odločena.  

Ströck Wien – Pallanuoto Trieste  11:7 (2:2, 2:2, 3:3, 3:0)

Ströck Wien: Krupar; Procacci, Martanović 1, Sarandi, Mitruk 3, Savić 4, Milošević 1, Bors, Szavai 2, Dukić, Cech, Budija.

Palanuotto Trieste: Cattarini, Ostojić; F. Fumo 2, Treu, Pavić 2, Kavalic, Liprandi, Nider, Casavola 1, Medici, Ranu’ 1, A. Fumo, Micillo 1.

V zadnji tekmi turnirja, ki je bila tudi med tistimi, ki je odločala o potniku na zaključni turnir, sta bili ekipi izenačeni vse do zadnje četrtine. Z golom prednosti so jo vendarle začeli Dunajčani, ki so v njej zaprli dohode do svojih vrat, svoj dan je imel tudi vratar Alexander Krupar, v napadu pa sta Mladen Savić z dvema goloma in Karoly Szavai z enim le še potrdila njihovo zmago, s tem pa tudi uvrstitev na zaključnem turnirju.

Vrstni red v AWL: 1. Opatija 30, 2. Mladost Zagreb 24, 3. Ströck Wien 21, 4. Triglav Kranj 18 (dve tekmi manj), 5. Palanuotto Trieste 18, 3. 6. Ljubljana Slovan 15, 7. Branik Maribor 15 (tekma manj), 8. Borac 6 (tekma manj), 9. Grafist Koper 6, 10. Calcit Water Polo 3, 11. Ljubljana Slovan II 3.

Vrstni red v DP: 1 Triglav Kranj 12 (tekma manj), 2 Branik Maribor 12 (tekma manj), 3. Ljubljana Slovan 9, 4. Grafist Koper 6, 5. Calcit Water Polo 3, 6. Ljubljana Slovan II 0.Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.