Na OI v Parizu Hrvaška in Italija v isti skupini

Po finalu svetovnega prvenstva v Dohi med Hrvaško in Italijo, ki so ga s 15:13 po boljšem izvajanju kazenskih strelov dobili hrvaški vaterpolisti, je bil opravljen tudi žreb skupin za poletne olimpijske igre, ki bodo med 27. julijem in 11. avgustom. Zanimivo je, da bosta v skupini A oba finalista iz Dohe.

Obe reprezentanci Južne Afrike, ki bi morali v Parizu predstavljati svojo celino, sta odstopili od olimpijskih iger. Tako bodo na ženskem turnirju namesto Južnoafričank igrale Kanadčanke, ki so bile v Dohi osme, namesto Južnoafričanov pa Romuni, ki so bili deseti. 

Eden od vrhuncev prvega dela olimpijskih iger bo zagotovo tekma med Hrvaško in Italijo, ob njima bodo v skupini A igrale še reprezentance Romunije, Grčije, ZDA in Črne gore, v skupini B pa bodo aktualni evropski prvak Španija, aktualni olimpijski prvak Srbija ter lanskoletni svetovni prvak Madžarska, Francija, Japonska in Avstralija. 

Na ženskem turnirju bodo Američanke, ki so v Dohi še osmič osvojile naslov svetovnih prvakinj in so tudi aktualne olimpijske prvakinje, igrale v skupini B proti Franciji, Grčiji, Italiji in Španiji, ki je bila v Tokiu v finalu, v Dohi pa tretja. V skupini A bo prvi favorit Madžarska, ki je bila letos na SP druga, njena največja konkurentka pa bo Nizozemska. V skupini bodo še Avstralija, Kanada in Kitajska.

Moški olimpijski turnir

SKUPINA A: Hrvaška, Italija, Romunija, Grčija, ZDA, Črna gora.

SKUPINA B: Avstralija, Srbija, Francija, Madžarska, Japonska, Španija.

Ženski olimpijski turnir

SKUPINA A: Madžarska, Avstralija, Kanada, Kitajska, Nizozemska.

SKUPINA B: Francija, Grčija, Italija, ZDA, Španija.

FOTO: European Aquatics

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.