V polfinalu AWL še Triglav in ASV Wien

Na zaključnem turnirju Alpske vaterpolo lige je v prvi četrtfinalni tekmi ASW Ströck Wien premagal Pallanuoto Trieste s 14:12 (2:2, 4:4, 5:3, 3:3), v drugi pa je bil kranjski Triglav z 18:4 (4:1, 2:2, 7:1, 5:0) boljši od domačega Borca. V petek bosta na sporedu polfinalni tekmi, Dunajčani se bodo ob 17.30 pomerili z Opatijo, Kranjčani pa ob 19.30 z zagrebško Mladostjo. 

ASW Ströck Wien – Pallanuoto Trieste 14:12 (2:2, 4:4, 5:3, 3:3)

Sodnika: Čipčić, Homovec.

ASW Ströck Wien: Krupar; Dano, Martanović 2, Sarandi 1, Mitruk 1, Savić 2, Milošević 1, Procacci, Szavai 4, Dukić 1, Cech, Jovandić. 

Pallanuoto Trieste: Cattarini, Ostojić; F. Fumo 4, Treu, Pavić 1, Kavalic, Liprandi 1, Nider 2, Casavola, Medici, Ranu, A. Fumo, Micillo.

Tekmo so bolje začeli Tržačani, ki so sredi prve četrtine povedli z 2:0, vendar so Dunajčani ob njenem koncu z golom Karolya Szavaija izid izenačili, v začetku druge pa z golom Miloševića povedli s 3:2. Dve sekundi pred menjavo strani je Federico Fumo spet izenačil, tokrat na 6:6. Odločilna je bila tretja četrtinam, v kateri so dunajski vaterpolisti prišli do dveh golov prednosti, ki pa je, za razliko od Tržačanov v prvem polčasu, niso zapravili. V zadnjo četrtino so vstopili z dvema goloma prednosti, ko pa je Savić slabe tri minute pred koncem zadel za 14:11, je bila tekma odločena. 

Borac – Triglav  4:18 (1:4, 2:2, 1:7, 0:5)

Sodnika: Suhadolnik, Vekić.

Borac: Ćutković, Blagojević; Lazendić 1, Stevanović, Tešić, Tadić, Kajtez 1, Kopanja, Šipka, Lagundžić 1, Novak 1, Lakić, Šućur. 

Triglav: Beton, Osel; Cvijanović Tepina 1, Rajlić 5, Rahne 2, Lah 1, Gostić, Udovč, Paunovič 3, Štromajer 3, Justin, Troppan 3, Cerar.

Kranjčani, ki v Banja Luki branijo prvo mesto iz lanske, uvodne sezone Alpe Water Polo lige, v četrtfinalu niso dovolili nobenega presenečenja. Čeprav proti domačinom niso igrali v popolni zasedbi, njihova zmaga niti trenutek ni bila vprašljiva. Nekaj težav so imeli le v drugi četrtini, vendar so si že v prvi priigrali tri gole prednosti, zato nekaj slabša igra v njej ni bila usodna. V začetku tretje so se jim Banjalučani še približali na dva gola zaostanka, toda s kar sedmimi zaporednimi goli so Kranjčani že pred zadnjo četrtino razrešili vse dvome o tem, katera ekipa se bo uvrstila v polfinale. Visoko zmago so v zadnji četrtini samo še potrdili. S petimi goli se je izkazal Nikola Rajlić, po trikrat pa so se med strelce vpisali Aleksandar Paunovič, Nace Štromajer in Aljaž Troppan.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.