Hajdinovi izbranci v soboto s Tržačani

V soboto bo pokriti olimpijski bazen v Kranju popolnoma v znamenju vaterpola. Vrhunec bo prva polfinalna tekma pokala Challenger med kranjskim Triglavom in švicarsko ekipo Kreuzlingen, ki se bo začela ob 18. uri, še pred njo pa bodo tri revijalne tekme, ob 15.30 tudi med slovensko reprezentanco do 14 let in ekipo Pallanuoto Trieste.

Pred slabimi štirinajstimi dnevi so izbranci Nikole Hajdina nastopili na prvem memorialnem turnirju Duško Badžar v Zagrebu. Čeprav je bil to njihov prvi skupni nastop, so na koncu osvojili drugo mesto. 

»Glede na to, da smo se v tej obliki prvič zbrali, smo resnično lahko zadovoljni s tem, kar so fantje pokazali na turnirju v Zagrebu. Izgubili smo le proti domačinom, imamo pa veliko prostora za napredovanje. Prva priložnost bo že to soboto, ko bomo igrali s Tržačani, ampak lahko rečem, da so me fantje v Zagrebu presenetili tako z igro kot željo, ki so jo pokazali na vseh tekmah,« je bil s turnirjem v Zagrebu zadovoljen Nikola Hajdin, selektor slovenske reprezentance do 14 let.

V soboto se bo v Kranju predstavilo dvajset kandidatov za reprezentanco, tudi tisti, ki v Zagreb niso šli. 

»Rezultat ne bo pomemben, ker morajo vsi dobiti svojo priložnost. Upam, da bo na tribunah tudi veliko gledalcev, kar bo za fante dodatna spodbuda. To bo tudi zadnja preizkušnja pred močnim turnirjem v Dubrovniku, kjer bomo v izredno močni skupini, saj bodo naši nasprotniki Mladost, Barcelona, Pro Recco in Roma. Pred odhodom v Dubrovnik bodo imeli še tridnevne priprave v Kranju, da smo čim več skupaj. To bo še šest dodatnih treningov, na katerih bomo največ časa namenili taktiki,« je še dejal Hajdin.

Na turnirju v Dubrovniku, ki bo od 1. do 7. aprila, bo nastopila tudi slovenska reprezentanca do 12 let, ki jo vodil Martin Puš. Najmlajše slovenske hobotnice bodo igrali v skupini z Novim Beogradom in Laziem iz Rima.

Seznam igralcev za tekmo proti Pallanuoto Trieste: 

Bine Štromajer, Marko Marinič, Patrik Mekinda, Ažbe Kovač (vsi Triglav), Martin Marušić, Gašper Peklar, Filip Milošević (vsi Koper Grafist), Vuk Petrović, Jakob Pollak, Klemen Čerin, Marko Rašljić, Nemanja Djokić, Andrija Stevanović (vsi Ljubljana Slovan), Tim Kolednik, Stefan Gligorević, Maksim Kesić (vsi Branik Maribor), Bor Škrlj, Matej Krstevski (oba Calcit Water Polo), Lovro Scozzai, Leonard Ipavec (Gorica).

Selektor: Nikola Hajdin, pomočnik selektorja: Milisav Janošević.

 

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.