Čabo v pripravah na rekord, ki bo odmeval!

Tekmovanja v slovenskem prvenstvu so v zaključni fazi. Zaradi reprezentančnih akcij bo urnik tekmovanj do konca sezone zelo zgoščen. Smo pa uspeli pred nadaljevanjem sezone dobiti za sogovornika Generalnega sekretarja zveze Roberta Grubišića Čaba, ki nas je med drugim presenetil s prav posebno novico.

Za začetek me zanima, kako ste zadovoljni z letošnjo sezono?

Sezona, ki še ni končana je odlična. Člani so pod vodstvom Mirka odlično nastopali na EP, mladinska izbrana vrsta se je prav tako uvrstila na EP. Velik poudarek imamo tudi na naših najmlajših. “Team-a” Slovenije U12 in U14, sta danes odpotovala iz ljubljanskega letališča v Dubrovnik na turnir Tomo 2024.

Vemo, da opravljate delo Generalnega sekretarja zveze. Vam ostane še kaj časa za druge stvari?

Dela na zvezi je ogromno. Bi pa kot zanimivost omenil, da sem kljub mojemu vedno prvemu klubu Branik tudi goreč navijač Calcita iz Kamnika. Govorim o odbojkarskem klubu, za katerega je začela v letošnji sezoni igrati hči Julija. Drugače se pa že nekaj časa pripravljam na prav poseben rekord.

Tukaj ste me presenetili. O kakšnem rekordu govorite?

Kot prvi zemljan bi rad v enem dnevu osvojil tri vrhove. Rad bi se povzpel na Pohorje in Veliko planino, na oba vrhova z vzpenjačo. Nato bi sledila še vožnja na Jošta, kjer bi zaključil ta projekt. Tam seveda pričakujem špalir. Vse tri vrhove bi tako skušal osvojiti ne v alpskem ampak v morskem stilu.

Noro, izziv je skoraj neizvedljiv, kako se pripravljate?

Pri tem mi je v veliko pomoč nekoč vrhunski plavalec Jernej, ki mi je napisal program za bazične priprave. Vsak dan zvečer po končanih terminih odplavam nekaj širin bazena. Ob tem so mi v veliko pomoč 4M, Matjaž, Meta, Milan, Maribor.

Kako pomagajo?

Matjaž skrbi za psihološke priprave. Pogovoru so kratki in konstruktivni. Dal mi je tudi nekaj jutranjih vaj joge, kot je pozdrav soncu, čeprav sam raje pozdravim ženo. Milan zapisuje vso statistiko, beleži odplavano dolžino, korake, ki jih naredim do bazena itd. Meta me spremlja ob bazenu s štoparico v roki in me glasno vzpodbuja. Skrbi tudi, da imam pravilen vnos tekočine po zaključku vadbe.

Sliši se odlično. Ko vas poslušam imam občutek, da vam nič ne manjka. Vas tudi kaj moti?

Če nekdo preveč govori (smeh Čabota in avtorja tega prispevka) …

Kdaj lahko pričakujemo postavljanje rekorda.

Danes, v vsakem primeru je to edini pravi termin!

foto Aleksander Sokler – Čabo s strokovnim štabom pred treningom

 

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.