Za konec regionalne lige še s Tašem

Slovenska članska vaterpolska reprezentanca bo danes, ob 20.30, v Beogradu igrala še svojo zadnjo tekmo v letošnji sezoni regionalne lige. Pred slabimi tremi tedni je bila Slovenija z 20:13 boljša od beograjskega Taša.

V nedeljo je Budva v Beogradu z 21:20 po boljšem izvajanju petmetrovk premagala domači Taš, na ta način pa je slovenska reprezentanca že pred zadnjo tekmo končnice od 11. do 13. mesta osvojila enajsto mesto. Jutrišnji obračun tako ne bo imel rezultatskega pomena, vendar to ne pomeni, da bo to za izbrance Mirka Vičevića nepomembna tekma.

»Dejstvo je, da je vsaka tekma priložnost za novo dokazovanje, vendar ta resnično ni v najboljšem terminu, kajti Kranjčani so v soboto igrali težko tekmo v Carigradu. Narediti moramo vse, da bi bili igralci Triglava v čim boljši formi za povratno tekmo, ki jih čaka 27. aprila, čaka pa jih še državno prvenstvo in pokalno tekmovanje. V Beograd ne bomo šli v najmočnejši zasedbi, ker je nekaj manjših poškodb, tako da bom šele danes zvečer bolj natančno vedel, v kakšni zasedbi bomo igrali proti Beograjčanom,« je včeraj dejal slovenski selektor Mirko Vičević. Že zdaj pa je jasno, da z načrtovanega seznama ne bo Aljaža Troppana, ki je poškodovan, in čakamo na izvide magnetne resonance. Slišal pa sem, da ima še nekaj igralcev določene težave in kot rečeno, šele zvečer bomo imeli bolj jasno sliko. V vsakem primeru bo to priložnost za nekatere nove igralce, ki do zdaj niso igrali,« je danes v telefonskem razgovoru povedal Vičević, selektor slovenske vaterpolske reprezentance.

To bo zadnja reprezentančna akcija do konca državnega prvenstva.

»Naslednje priprave so načrtovane v začetku junija, kraj še ni določen, pogovarjamo pa se z eno od reprezentanc, da bi imeli skupne priprave. Želja je Nemčija ali Nizozemska, potem pa je tako ali tako svetovno prvenstvo do 16 let na Malti ter konec poletja še evropsko prvenstvo do 19 let v Bolgariji, kjer bo nastopilo kar nekaj igralcev iz članske reprezentance,« je še dodal slovenski selektor.

Vabljeni igralci za tekmo s Tašem v Beogradu so za zdaj: Jure Beton, Aleksander Paunovič, Aleksander Cerar, Nace Štromajer, Nikola Rajlić, Filip Cvitanović Tepina (vsi Triglav), Matija Bernard Čanč, Vukašin Stefanović, Enej Potočnik, Peter Kirasič (vsi Ljubljana Slovan), Jurij Seljak , Miha Šantak (oba Maribor), Lukas Gligorovski Zdravković (Calcit Water Polo). Ob selektorju Mirko Vičeviću so v strokovnem vodstvu še pomočnika Teo Galić in Jure Škof ter direkor reprezentance Jernej Seljak.

na fotografiji Aleksander Cerar / foto Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.