Mariborčani se še nadejajo presenečenju

Vaterpolisti AVK Triglava bodo po četrtkovi uvrstitvi v finale pokala Slovenije v soboto, ob 18. uri, v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju, v drugem krogu skupine 1 drugega dela državnega prvenstva gostili Branik Maribor. 

V Alpe Waterpolo ligi so Kranjčani z 18:10 premagali Mariborčane in so na dobri poti, da po rednem delu državnega prvenstva osvojijo prvo mesto. Tudi v primeru poraza z osmimi goli bi bili še vedno v dobrem položaju, vendar bi morali v zadnjem krogu rednega dela v četrtek, 25. aprila, premagati Ljubljano Slovan. Toda ker imajo že dva dni pozneje povratno finalno tekmo pokala Challenger, v Kranj prihaja turški Galatasaray, želijo vse dvome glede prvega mesta rešiti že jutri.

»Že pred prvo polfinalno tekmo pokala Slovenije sem dejal, da se moramo po prvi finalni tekmi pokala Challenger osredotočiti na domače tekmovanje. Polfinale pokala Slovenije smo uspešno prestali in se uvrstili v finale. Upam, da bodo tudi jutri fantje na podobni ravni, kot so bili proti Ljubljančanom, kar za tako mlado ekipo ni vedno preprosto, kajti ko vsi prežijo nate, je kar velik psihološki zalogaj. Za zdaj smo to uspešno prebrodili, tudi sicer veliko delamo na tej psihološki pripravi in upam, da bo tudi jutri tako, kot smo si zamislili, da bi se lahko v miru pripravili na povratno finala Challengerja,« je želja Krištofa Štromajerja, trenerja kranjskih vaterpolistov.

V primeru jutrišnje zmage bi Kranjčani lahko prihodnji četrtek v prvenstveni obračun z Ljubljančani vstopili neobremenjeni.

»Res je in tudi zato bi rad, da proti Mariborčanom zmagamo in da bi potem v četrtek lahko odpočili najbolj obremenjene igralce. To je naš načrt,« je še dejal Štromajer.

Za Kranjčane bo jutri spet lahko igral Aljaž Troppan, ki v četrtek zaradi rdečega kartona na prvi polfinalni pokalni tekmi v Ljubljani ni smel igrati. 

Medtem ko Krištof Štromajer bolj ali manj ve, v kakšni zasedbi bo jutri igral, ima Tomislav Gradski, trener mariborskih vaterpolistov glede tega, več težav.

»Dejstvo je, da so nas Kranjčani v AWL visoko premagali, toda tudi Ljubljana jih v zadnjem krogu lahko preseneti, zato bo jutrišnja tekma za nas zelo pomembna. Prepričan sem, da se obeta dobra tekma, čeprav v tem trenutku ne vem, v kakšni postavi bomo prišli. Če bomo v polni zasedbi, pričakujem izenačeno tekmo, je pa res, da je Triglav v primerjavi s slovenskimi klubi v določeni prednosti, ker je že nekaj let v podobni zasedbi. Ob tem so v letošnji sezoni igrali še v pokalu Challenger, imajo tudi veliko reprezentantov, tako da so tudi s te strani v določeni prednosti. Tudi če oni pogrešajo igralca, dva, tri, se to v njihovi igri skorajda ne pozna,« Gradski ceni kranjsko ekipo, vendar to ne pomeni, da so se njegovi varovanci že sprijaznili s porazom.

»V zadnjem času dobro in veliko treniramo, zato v Kranj ne bomo odšli z belo zastavo.«

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.