Mariborčani pokalnemu naslovu dodali še državnega

Na zaključnem turnirju državnega prvenstva za mladince v mariborskem bazenu Pristan so prvo mesto osvojili vaterpolisti Branika, ki so bili v finalu s 17:10 (4:4, 7:2, 3:0, 3:4) boljši od Ljubljane Slovana. Mariborčani so tako pokalnemu naslovu dodali še naslov državnih prvakov. Tretje mesto je osvojil AVK Triglav, ki je z 19:6 (2:2, 6:3, 7:1, 4:0) premagal Calcit Water Polo.

Tako kot na zaključnem turnirju pokala Slovenije sta se tudi na zaključnem turnirju državnega prvenstva pomerile iste ekipe, ljubljanska s kranjsko, mariborska pa s kamniško. Isti je bil tudi razplet obeh tekem. V prvi so Ljubljančani do odločilne prednosti prišli v drugi četrtini, v drugi pa so domači vaterpolisti že v prvi bolj ali manj rešili vprašanje zmagovalca.

Tekma za tretje mesto je bila izenačena do sredine druge četrtine, ko je bilo še 5:5, v nadaljevanju pa so Kranjčani prevladovali v bazenu. V finalu pokala Sloveniji so Mariborčani premagali Ljubljančane z 21:11, tokrat pa je bila tekma bolj izenačena. Z goloma Martina Petkovića so Ljubljančani povedli z 2:0, vodili so tudi še z 1:3 in 2:4, toda v zadnji sekundi uvodne četrtine je izid izenačil Jurij Seljak. Do odločitve je prišlo v drugi četrtini, ki je bila popolnoma v znamenju domače ekipe, ki je na menjavo strani odšla s prednostjo petih golov. Svojo prednost so v tretji četrtini še povečali, v zadnji pa so gostje malenkost ublažili svoj poraz.  

Finale

Branik Maribor – Ljubljana Slovan  17:10 (4:4, 7:2, 3:0, 3:4)

Sodnika: Suhadolnik, Homovec.

Branik Maribor: Kulenović, Pajnik, Šantak 4, J. Seljak 4, Imširović, Kačič 5, Dmitrović, Tomašek, Herzog 1, Manić 2, Kalacun Miletić 1, Bauman. Trener: Tomislav Gradski.

Ljubljana Slovan: Karničar, Milosavljević 1, Poličnik 2, Povhe 2, Poznik, Lipnik 1, Osmič, Kapič, Klobučar, R. Kirasič, Petković 4, Kapić. Trener: Jure Škof. 

Za tretje mesto 

AVK Triglav – Calcit Water Polo  19:6 (2:2, 6:3, 7:1, 4:0)

Sodnika: Homovec, Suhadolnik.

AVK Triglav: Osel, Berić 2, Šmrković 1, Drolc 1, Lukić 1, Stojiljković 1, Samelis 1, Vujanović 3, Velikonje 1, Laketić, Cvijanović Tepina 5, Štromajer 3, Udovč. Trener: Marko Gostić.

Calcit Water Polo: Hribar, Gole, Osolnik, Erce, Gorše, Gligorovski 4, Brišnik 2, Škrlj. Trener: Gašper Šenica.

Polfinalni tekmi

Ljubljana Slovan – AVK Triglav 16:10 (4:3, 4:1, 3:2, 5:4)

Sodnika: Terzič, Suhadolnik.

Ljubljana Slovan: Karničar, Milosavljević, Poličnik 1, Povhe, Poznik 1, Lipnik 4, Osmič, B. Kirasič 2, Klobučar 1, R. Kirasič 1, Petković 4, Kapić. Trener: Jure Škof. 

AVK Triglav: Osel, Berić 1, Šmrković, Drolc, Lukić 4, Stojiljković 1, Samelis 1, Vujanović 1, Velikonje, Laketić 1, Cvijanović Tepina 1, Štromajer, Udovč. Trener: Marko Gostić.

Branik Maribor – Calcit Water Polo  26:8 (7:1, 6:2, 8:2, 5:3)

Sodnika: Homovec, Terzič.

Branik Maribor: Kulenović, Pajnik 4, Šantak 6, J. Seljak 4, Imširović 2, Kačič 2, Dmitrović, Tomašek 1, Aljaž, Manić 1, T.Seljak 2, Miletić 4, Anufrijev. Trener: Tomislav Gradski.

Calcit Water Polo: Hribar, Gole, Osolnik, Erce 1, Gorše 1, Gligorovski 5, Brišnik, Škrlj 1. Trener: Gašper Šenica.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.