F4: V končnici DP Slovan proti Braniku, Koper prvo tekmo odpovedal

V ljubljanskem bazenu Kodeljevo bo v soboto, ob 18. uri, na sporedu prva polfinalna tekma končnice državnega prvenstva med ekipama Ljubljane Slovana in Branik Maribora. Druga tekma bo v sredo, 8. aprila, v mariborskem bazenu Pristan, kjer bo tudi morebitna tretja tekma. Zmagovalec tega obračuna bo v finalu igral z zmagovalcem dvoboja med Triglavom in Grafist Koprom. Koprčani so žal v zadnjem trenutku odpovedali igranje na prvi tekmi v Kranju.

Ljubljanski in mariborski vaterpolisti bodo namesto v Mariboru prvo polfinalno tekmo v soboto igrali na bazenu Kodeljevo, kjer bodo v začetku prihodnjega tedna začeli odstranjevati balon. V obeh medsebojnih tekmah v letošnji sezoni so obakrat slavili Mariborčani, v Alpe Waterpolo ligi je bilo 13:10 za varovance Tomislava Gradskega, ki so v drugem delu sezone Ljubljančane premagali s 15:14 in osvojili drugo mesto, medtem ko je bila Ljubljana Slovan tretja. 

»Z Branikom v letošnji sezoni nismo imeli prav veliko sreče, vendar imam občutek, da smo boljša ekipa od njih in mislim, da imamo v soboto lepo priložnost, da jih prvič letos premagamo. Če v soboto tekmo dobimo, bi si na stežaj odprli vrata finala,« je pred sobotno tekmo optimistično razpoložen Enej Potočnik, vaterpolist Ljubljane Slovana, ki tako kot mariborska ekipa ni ravno v tekmovalnem ritmu. 

Njihova sezona je za zdaj za njihovimi pričakovanji, v AWL se niso uvrstili na zaključni turnir, v pokalu so jim uvrstitev v finalu preprečili Kranjčani, redni del državnega prvenstva so končali na tretjem mestu. Toda prejšnji četrtek so Ljubljančani v zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva premagali Triglav. Zmaga jim sicer ni prinesla napredovanja na lestvici, zato pa je bila pomembna za njihovo samozavest. 

»Če med sezono nismo imeli ravno sreče s svojimi predstavami, smo obe polfinalni tekmi pokala Slovenije in zadnjo prvenstveno proti Triglavu igrali dobro. V vsaki tekmi nam nekaj majhnega manjka, da bi jih premagali, zato je bila zadnja zmaga za nad Kranjčani dejansko pomembna za dvig samozavesti,« meni Potočnik, ki zelo spoštuje tudi mariborsko ekipo, še prej pa je spregovoril o največjih težavi svoje ekipe.

»Naša težava je, da damo premalo golov iz razdalje. Imamo dobre centre, toda ko nam jih ‘zaprejo’ s cono, bi morali biti nevarnejši s streli iz razdalje. Kar pa se Mariborčanov tiče, bomo morali paziti na njihovega centra, prav tako pa bomo morali preprečiti, da bi prišli do protinapadov. Mislim, da je dobro, da prvo tekmo igramo doma, kajti če jih bomo premagali na Kodeljevem, bo to dobra spodbuda za povratno tekmo,« je še dejal 20-letni ljubljanski vaterpolist. 

Toda v lanski sezoni so Mariborčani eno od polfinalnih tekem dobili prav na Kodeljevem. V finale so se nato sicer uvrstili Ljubljančani, zato pa so, vsaj za zdaj, v boljšem položaju vaterpolisti Branika, ki bi v primeru tretje polfinalne tekme igrali doma.

»Čeprav smo obe letošnji medsebojni tekmi dobili, to še nič ne pomeni. Pričakujem, da bodo vse polfinalne tekme, dve ali tri, napete in izenačene,« se na obe letošnji zmagi nad ljubljansko ekipo ne zanaša drugi najboljši strelec Mariborčanov v letošnjem državnem prvenstvu, Tim Kačič.

Mladi, 19-letni mladi mariborski reprezentant, ki je bil med kandidati za nastop na januarskem članskem evropskem prvenstvu, nekoliko pogreša večje število tekem v letošnji sezoni. 

»Res je, da nimamo prav veliko tekem v letošnji sezoni, vsaj kar se tekem Branika tiče. V nekoliko boljšem položaju smo bili tisti, ki smo igrali v mladinski ali članski reprezentanci, ali pa za mladinsko ekipo Branika, s katero smo osvojili naslov državnega prvaka. Pomanjkanje tekem smo reševali tako, da smo hodili na prijateljske tekme v Zagreb in verjamem, da smo dobro pripravljeni za odločilne boje v državnem prvenstvu,« je prepričan Kačič, ki ne vidi težav v tem, da bo prva polfinalna tekma namesto v Mariboru v Ljubljani.

»Mislim, da to ni minus, dali bomo vse od sebe in bomo skušali dobiti že sobotno tekmo. Lani smo Ljubljančane na Kodeljevem premagali, tako da imamo na ta bazen lepe spomine.«

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.