Pokalni naslov kadetom Ljubljane Slovana

Na zaključnem turnirju pokala Slovenije za kadete so na bazenu Kodeljevo v Ljubljani v finalu vaterpolisti Ljubljane Slovana z 18:11 (1:3, 3:3, 7:2, 7:3) premagali vrstnike kranjskega Triglava in se zasluženo veselili pokalnega naslova. V polfinalu so bili Ljubljančani s 17:3 (7:1, 3:1, 1:1, 6:0) boljši od kamniškega Calcit Water Pola, Kranjčani pa z 20:4 (7:1, 4:0, 3:3, 6:0) od koprskega Grafista.

V prvi polfinalni tekmi so domačini turnirja že po prvi četrtini povedli s 7:1, svojo prednost pa so do konca tekme le še povečali. Izenačena je bila le tretja četrtina, tako kot tudi v drugem polfinalnem obračunu med Kranjčani in Koprčani. Tudi v njem je bil potek tekme podoben, saj so že na polovici tekme Kranjčani vodili z 10:2.

Popolnoma drugačen je bil finale, ki so ga bolje začeli Kranjčani, ki so na prvi odmor odšli s prednostjo dveh golov. Čeprav so domačini sredi druge četrtine izid izenačili, so na menjavo strani vseeno odšli z dvema goloma zaostanka. V tretji in četrti četrtini pa je bilo vse v znamenju varovancev Aleša Komelja, ki so neusmiljeno polnili kranjsko mrežo. S petimi goli se je v domači ekipi izkazal Liam Zohil, po trikrat sta zadela Rok Kirasič in Marcel Lipnik, za Kranjčane je Nace Štromajer dosegel šest golov. 

»Danes smo odigrali dve tekmi. V prvi smo večinoma koristili mlajše igralce, da smo privarčevali energijo za finale. V finalu je bil Triglav do polčasa boljši nasprotnik vendar smo z rotacijami uspeli preobrniti rezultat v svojo korist. Praktično smo leteli po zraku. Pohvale vsem igralcem za trud in fanatično borbo,« je po osvojitvi pokala povedal trener Aleš Komelj, ki je s svojim pomočnikom Juretom Škofom po zadnjem sodniškem žvižgu končal v bazenu.

Polfinalni tekmi

Ljubljana Slovan – Calcit Water Polo 17:3 (7:1, 3:1, 1:1, 6:0)

Sodnika: Suhadolnik, Vehovec.

Ljubljana Slovan: Florjančič, Milosavljević, Stevanović, Rašljić, Poznik 2, Lipnik 3, Osmič 2, Pollak, Klobučar 4, R. Kirasič 2, Petrović 3, Zohil 1, Filipović. Trener: Aleš Komelj.

Caldit Water Polo: Hribar, Kramar, Fabris Osolnik 1, Erce 1, Gorše, Zdravković 1, Brišnik, Šrklj, Majdič. Trener: Blaž Belentin.

Triglav – Grafist Koper  20:4 (7:1, 4:0, 3:3, 6:0)

Sodnika: Vehovec, Suhadolnik.

Triglav: Jenko, Rakovec 3, Drolc, Rozman, B. Štromajer 3, Stojilković 3, Vujanović 3, Bartol, Berič 1, Velikanje 2, N. Štromajer 5, Bukovšek. Trener: Rado Čermelj.

Grafist Koper: Grižonič, Marušič, Pehlar, Pahor, Madruša 1, Krajnik, Milošević, Ivović 1, Šantak, Pec, Partalo. Trener: Aleš Stopar. 

Finale

Ljubljana Slovan – Triglav 18:11 (1:3, 3:3, 7:2, 7:3)

Sodnika: Suhadolnik, Vehovec.

Ljubljana Slovan: Florjančič, Milosavljević 1, Stevanović, Rašljić, Poznik 1, Lipnik 3, Osmič 2, Pollak 1, Klobučar 2, R. Kirasič 3, Petrović, Zohil 5, Filipović. Trener: Aleš Komelj.

Triglav: Jenko, Rakovec, Drolc, Rozman, B. Štromajer 1, Stojilković 1, Vujanović 3, Bartol, Berič, Velikanje, N. Štromajer 6, Bukovšek. Trener: Rado Čermelj.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.