V finalu Kranjčani in Mariborčani

Vaterpolisti kranjskega Triglava so v drugi polfinalni tekmi končnice v Kopru premagali domači Grafist s 15:3 (4:0, 3:1, 5:1, 3:1). Prvo tekmo so dobili z 10:0, ker Koprčanov ni bilo v Kranj, naslov državnih prvakov pa bodo branili proti ekipi Branik Maribora, ki je v prvi polfinalni tekmi v Ljubljani premagala Ljubljano Slovan z 12:11, v mariborskem bazenu Pristan pa z 11:10 (4:2, 5:3, 1:3, 1:2). Prva finalna tekma bo na sporedu v soboto, 18. maja, v Kranju, druga v sredo, 22. maja, v Mariboru in morebitna tretja v soboto, 25. maja, spet v Kranju. 

Grafist Koper – AVK Triglav  3:15 (0:4, 1:3, 1:5, 1:3)

Koper – Bazen Žusterna, sodnika: Kavčič, Pančur.

Grafist Koper: Lončarevič, Janošević, Giorgi, Biasiotti, Nastran, Anzeljc 2, Bašić, Fičur 1, Prete Mara, Cosoli, Sajko, Jačimović, Jovanović. Trener: Aleš Stopar.

AVK Triglav: Beton, Popović, Rajlić 4, Rahne 1, Cvijanović 3, Gostić, Berić 1, Paunovič 1, Vončina 2, Justin, Troppan, Cerar 3, Osel. Trener: Krištof Štromajer.

V soboto koprski vaterpolisti niso prišli v Kranj, v domačem bazenu pa so pričakovano prav tako ostali praznih rok. Tekma je bila odločena že pred menjavo strani, saj so Kranjčani takrat že vodili s 7:1. Tudi po visokem vodstvu se razmerje moči v bazenu ni menjalo, Kranjčani so bili še naprej veliko boljši nasprotnik, sredi tretje četrtine pa je do svojega prvega prvoligaškega gola prišel David Berić, ki je pred nekaj dnevi dopolnil petnajst let. S svojim četrtim golom na tekmi je končni izid postavil Nikola Rajlić.

Branik Maribor – Ljubljana Slovan 11:10 (4:2, 5:3, 1:3, 1:2)

Maribor – Bazen Pristan, sodnika: Vehovec, Terzič.

Branik Maribor: Jukić, Pajnik, Šantak, Seljak 1, Globovnik, Kačič 4, Pevec 3, Hadžić 1, Herzog, Popović, Rajšp 2, Miletić. Trener: Tomislav Gradski.

Ljubljana Slovan: Žurbi, Stefanović 1, Čanč 1, Potočnik 1, Žiberna, Lipnik, Anzulović 3, B. Kirasič, Čarni, Cuomo 3, Novak, Povhe 1, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.

V lanski sezoni so Mariborčani v polfinalu končnice v gosteh premagali Ljubljano Slovan, zato pa so praznih rok ostali v obeh domačih tekmah. Tudi v letošnjem polfinalnem obračunu so varovanci Tomislava Gradskega slavili na Kodeljevem, na polovici druge polfilnalne tekme pa so gostom iz Ljubljane pobegnili za štiri gole (9:5). Ljubljančani so izid še izenačili na 1:1, kar je bilo tudi edino izenačenje na tekmi, s štirimi goli pa se je do menjave strani v domači ekipi izkazal Tim Kačič.

V tretji četrtini so se Ljubljančani vrnili v igro in po golu Eneja Potočnika pred zadnjo četrtino prepolovili svoj zaostanek. Sredi zadnje četrtine je Matej Rajšp zadel za 11:8, s tem pa je bila tekma bolj ali manj odločena. Gostje so do konca tekme izid sicer znižali na gol zaostanka, zadnjega je dosegel mladi Anže Povhe 73 sekund pred njenim iztekom, za preobrat pa jim je zmanjkalo časa. 

foto Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.