Kamničanom na koncu peto mesto

V tretji tekmi za končno peto mesto v prvi slovenski vaterpolo ligi je domači Calcit Water Polo v kamniškem bazenu Pod Skalco s 13:10 (2:2, 5:2, 3:1, 3:5) boljši od druge ekipe Ljubljane Slovana. Prvo tekmo so Kamničani dobili z 11:9, v drugi pa so bili z 18:17 po boljšem izvajanju kazenskih strelov boljši Ljubljančani. 

Calcit Water Polo – Ljubljana Slovan II  13:10 (2:2, 5:2, 3:1, 3:5)

Kamnik – Bazen Pod Skalco, sodnika: Homovec, Suhadolnik.

Calcit Water Polo: Jeretina; Gligorovski Zdravković 2, Brišnik 2, Osolnik, Gledec 2, Lukić, Kordež, Blažević 2, Zdravković Gligorovski 1, Laketić, Briški 2, Bergant 2. Trener: Gašper Šenica.

Ljubljana Slovan II: Karničar, Filipović; Milosavljević Saunig, Poličnik 2, Povhe, Poznik 2, Lipnik 3, Burger, Klobučar 2, R, Kirasič, Petković 1, Zohil 1. Trener: Aleš Komel.

V vseh dozdajšnjih medsebojnih tekmah v letošnji sezoni so Kamničani v prvi četrtini prišli do nekaj višjega vodstva in z izjemo druge tekme za peto mesto, ki je bila v torek v Ljubljani, so to vodstvo ubranili do konca zadnjega sodnikovega žvižga. Tokrat so varovanci Gašperja Šenice do odločilne prednosti prišli v drugi in tretji četrtini, zadnja pa je, kot običajno, pripadla mladim Ljubljančanom, vendar je bil njihov zaostanek že prevelik, da bi lahko pripravil preobrat. 

Po izenačeni uvodni četrtini, ki se je končala z neodločenim izidom, so v začetku druge po golu Jake Klobučarja prišli do svojega prvega in kot se je pokazalo pozneje, tudi edinega vodstva na tekmi. Že v naslednjem napadu je Lukas Gligorovski Zdravković izid izenačil na 3:3, tri minute pozneje pa so Kamničani z golom Blaža Briškija vodili že s 6:3. Razlika treh golov je bila tudi ob menjavi strani. Tudi v tretji četrtini so bili kamniški vaterpolisti boljši, predvsem to velja za njihovo igro v obrambi, v napadu pa so Rok Bregant, Gašper Brišnik in Briški Calcit Water Polo priigrali že šest golov prednosti. 

V zadnji četrtini so bili boljši Ljubljančani, vendar je bil njihov zaostanek previsok, čeprav so po golu Maja Poznika slabi dve minuti pred koncem tekme prišli na dva gola zaostanka (9:11). Za mirno končnico tekme, kar se kamniške ekipe tiče, je v naslednjem napadu poskrbel Ivan Gledec.

Ob zaključku sezone

Močno spremenjena ekipa Calcit Water Pola je tako letošnjo sezono končala na petem mestu. Trener Šenica je po posoji štirih igralcev v Ljubljano in ob dejstvu, da v zameno niso dobili od Slovana nobenega, ter ob posoji Cerarja v Kranj, za katerega so dobili štiri igralce, sezono v kateri so vodilno vlogo dobili mladi domači igralci končal zadovoljen. Od kranjskih igralcev sta v izmenjavi korektno delo opravila David Laketič in vratar Tim Dragaš. Kot je dodal še predsednik Darko Homar je tudi spremenjen sistem ob koncu sezone oškodoval domače moštvo za tekme v bazenu Pod skalo, saj so se pretekle sezone končale v juniju.

Na drugi strani se je ljubljanska ekipa VK Ljubljan Slovan II predstavila v odlični luči. Zanimivo je, da je ekipa pod vodstvom kreatorja ekipe Aleša Komelja štiri tekme izgubila za gol in tri za dva. Poleg tega so kot po pravilu vse tekme začeli z velikimi zaostanki, v nadaljevanju pa so lovili in v torek tudi ulovili prav Calcit in po petmetrovkah prišli do edine zmage v letošnjem prvenstvu. Ljubljanski klub je dal tako priložnost mladim igralcem, da se kot druga ekipa Slovana kali tudi med člani. Na to ekipo bo treba v prihodnosti še resno računati.

foto Teja Jazbinšek

posnetek tekme

Aleksander Sokler
Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.