Zagrebška Mladost gradi ekipo za prvaka

Po koncu hrvaškega državnega prvenstva so v vodstvu zagrebške Mladosti zavihali rokave in v svoje vrste pripeljali številne svoje nekdanje igralce, ki so vsi po vrsti zdajšnji ali nekdanji hrvaški reprezentanti. V minuli sezoni je Mladost prvenstvo končala na četrtem mestu, prvak je bil Jadran iz Splita, drugi dubrovniški Jug in tretje Primorje našega Jaše Kadivca.

Zagrebčani so svoj zadnji naslov državnega prvaka osvojili pred tremi leti, nato pa je šla njihova pot navzdol. Minulo sezono so kot rečeno končali na četrtem mestu, v novi pa računajo na svoj dvanajsti naslov hrvaških državnih prvakov. Ob tem so bili tudi šestkrat državni prvaki nekdanje Jugoslavije, sedemkrat pa so slavili tudi v ligi prvakov, zadnjič leta 2000.

»Mladost je po odličnih sezonah med leti 2019 in 2021, ko smo osvojili pet lovorik, po treh letih zatišja spet pripravljena iti v boj z Jadranom in Jugom, pa tudi z najboljšimi evropskimi ekipami,« je pred dnevi dejal dr. Mladen Miškulin, predsednik Mladosti.

Njegov optimizem ima realno osnovo, kajti v Mladost so se vrnili Luka Bukić, Ivan Marcelić, Matias Biljaka, Josip Vrlić in Konstantin Harkov (vsi Jadran Split), Franko Lazić (Jug), Ante Vukičević (Marseille), Ivan Buljubašić in Mislav Vrlić (Trieste) in Andrija Bašić (Waspo 98 Hannovera).

vir fotografije www.havk-mladost.hr

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.