Po prvi zmagi za konec s Čehi za 29. mesto

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 16 let je na svetovnem prvenstvu na Malti prišla do svoje prve zmage. V tekmi za uvrstitev od 29. do 32. mesta je s 14:12 (3:3, 3:4, 4:3, 4:2) premagala Mehiko in bo jutri, ob 9.15 bo igrala še s Češko za končno 29. mesto.

Za razliko od vseh prejšnjih petih tekem so izbranci Jureta Škofa tekmo proti Mehičanom začeli dobro in po golih Luke Vujanovića, Marcela Lipnika in Aljaža Šantka sredi prve četrtine vodile s 3:0. Žal nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, kajti Mehičani so 22 sekund pred konce uvodne četrtine izid izenačili na 3:3, v začetku druge pa povedli s 4:3. Z golom prednosti so mehiški vaterpolisti odšli tudi na menjavo strani.

Tudi začetek tretje četrtine je Mehičanom, ki so že v prvi minuti nadaljevanja svojo prednost povečali na dva gola razlike (8:6). Dva gola prednosti so imeli tudi sredi tretje četrtine, ko je bilo 10:8, toda Lipnik in sedem sekund pred odhodom na zadnji odmor še Bine Štromajer, sta poskrbela za izenačenje. Po dveh minutah igre v zadnji četrtini je slovenska reprezentanca z novim golom Lipnika po daljšem času spet povedla (11:10), z goloma Vaneta Brišnika in Štromajerja pa so minuto in 45 sekund pred koncem tekme vodili že s 13:11. Prednosti niso več izpustili iz rok, končni izid pa je z golom iz kazenskega strela s svojim četrtim golom postavil Lipnik, ki je prejel tudi posebno nagrado za najkoristnejšega igralca na tekmi. Štirikrat se je med strelce vpisal Vujanović, trikrat Štromajer, po enkrat pa Šantak, Brišnik in Rok Kirasič.

Slovenska reprezentanca do 16 let je igrala v postavi: Maj Jenko, Aljaž Šantak 1, Nejc Velikanje, Vane Brišnik 1, Marcel Lipnik 4, Marko Marinič, Luka Vujanović 4, Maksim Gligorovski 2, Jakob Pollak, Rok Kirasič 1, Bine Štromajer 3, Roman Anufrijev. Selektor Jure Škof.

Statistika tekme je na tej povezavi.

fotografija / MVP tekme, Marcel Lipnik

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.