Hajdin: “Skušali bomo presenetiti nasprotnika”

Slovensko reprezentanco U-15 danes čaka prva kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo sredi julija potekalo na Portugalskem. Reprezentanca je včeraj srečno prispela na Malto in že opravila prvi trening, danes pa jih čaka prva kvalifikacijska tekma proti Malti.

Ob odpovedi nekaterih reprezentanc se bodo naši mladi vaterpolisti pomerili z izbranima reprezentancama vrstnikov z Malte in Francije. Že drugo mesto, kar teoretično pomeni zmaga proti enemu od favoriziranih nasprotnikov, pa jih pelje na tako željeno pot na Portugalsko. Mladi Slovenci bi si tako že nocoj lahko zagotovili nastop na evropsko prvenstvo.

Pred prvo tekmo je za naš portal misli strnil glavni trener reprezentance Nikola Hajdin: “Za uvrstitev na EP na Portugalskem bo zadostovala že ena zmaga. Naš cilj je da že danes presenetimo domačine z Malte. Če danes ne uspemo, bomo čakali na priložnost proti Franciji.”

“To je izvrstna priložnost za našo reprezentanco, da vidimo kje smo. Zaradi koronavirusa nismo imeli veliko možnosti za skupne treninge. Imeli smo le štiri skupne treninge, ki smo jih skušali izkoristiti kar najbolje. Nekateri fantje že dolgo časa niso bili brez prave tekme, zdaj pa bodo imeli priložnost, da pokažejo svoje znanje,” je zaključil Hajdin.

Kvalifikacije za EP U15
18:30
MALTA : SLOVENIJA

Igralci:

Gal Karničar
Bor Udovč
David Laketić
Branko Kirasič
Miha Šantak
Teodor Bašić
Dimitry Chajnikov
Anže Povhe
Maks Seražin
Luka Ćetković
Nace Štromajer
Jaka Klobučar
Florijan Poličnik
Filipo Porta
Nikola Lukić

Strokovni štab:

Glavni trener: Nikola Hajdin
Pomočnik trenerja: Tadej Peranovič

Aleksander Sokler

Comments (4226)