Calcit dobil tudi državnega podprvaka

Po tem ko so člani vaterpolo kluba Calcit Kamnika pred nekaj tedni osvojili zgodovinski državni naslov, so naslov državnih podprvakov osvojili vaterpolisti mladinske kategorije. Boljši so bili le vaterpolisti AVK Triglav Kranj, ki so osvojili naslov mladinskih državnih prvakov.

Kamničani so prvi del tekmovanja igrali proti Gorici in Slovanu, kjer so na obeh tekmah zabeležili zmago. Sledil je finalni obračun in ponovitev finala v članski kategoriji proti Tiglav Kranju. Triglavani so se v finale zaradi odpovedi Maribora in izognitvi tekem v predtekmovanju uvrstili neposredno v finale. Tako so bili Gorenjci veliko bolj spočiti od Kamničanov, že brez tega je Triglav veljal za absolutnega favorita, kar se je pokazalo tudi na igrišču in končnemu rezultatu 20 : 4.

Kapetan Calcit Kamnika, Luka Sokler:
“Triglav je veljal za favorita, saj je ekipa sestavljena iz številnih igralcev, ki igrajo tudi za člane. Imeli smo še krajšo klop, vendar smo kljub temu dali vse od sebe in smo tako ponosni na drugo mesto,” je bil objektiven kapetan ekipe Luka Sokler.

FOTO: Aleksander Sokler

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja