Slovenski kadeti so morali priznati premoč Romunom!

Slovenija : Romunija 8 : 18 (2 : 6, 2 : 2, 1 : 5, 3 : 5)

Ob 30-letnici dneva državnosti Slovenije so se naši fantje pomerili z romunskimi vrstniki. Na drugi tekmi, ki je po vsej verjetnosti odločila o drugem potniku na EP, ki bo letos septembra na Malti, so bili prepričljivo boljši Romuni.

Že uvodne minute so pokazale, da so Romuni šli v tekmo bolj odločni in takoj povedli. Poleg tega so imeli v vratih razpoloženega vratarja Alexandruja, ki je skozi vso tekmo branil odlično. Komelj je po petih minutah pri rezultatu 3 : 0 vzel minuto odmora in našim fantom je uspel lep zadetek. Na tribunah je ob udarcih na boben ponovno zadonela Golica. Dva strela v okvir vrat in na drugi strani streli tudi z velike oddaljenosti, ki so kot po pravilu končali v naši mreži so Romuni zaključili s štirimi goli prednosti.

Začetek druge četrine smo zopet začeli s strelom v okvir, vendar smo močno stisnili v obrambi in Romune držali daleč stran od svojih vrat. Z borbenostjo predvsem v obrambi smo v drugi četrtini vzpostavili ravnotežje in tako ohranili zaostanek štirih golov.

V tretji četrtini se je pokazalo, da imajo Romuni za razliko od nas bolj kvalitetno klop in so nas z rezultatom 5 : 1 v tretji četrtini povsem nadigrali. Kot po pravilu so vse žoge predvsem s streli od daleč končale v naši mreži. Edini gol smo dosegli iz petmetrovke.

V zadnji četrini smo videli dokaj izenačeno tekmo. Romuni so tekmo zasluženo dobili za deset golov in se skoraj zagotovo že uvrstili na EP ob nepopisnem veselju igralcev in navijačev.

Za uvrstitev na EP bi morali na zadnji tekmi premagati Ruse za deset golov ob pogoju, da današnjo tekmo proti Veliki Britaniji dobimo.

Čanč in Paunovič 2, Fičur, Lah, Cerar in Zupanc 1; Neamtu in Dumitru 4, Popovici, Tepelus, Nazarie, Armean 2, Sachetti in Orsos 1.

foto: Aleksander Sokler

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja