Evropski duo želi v boj za kolajne

Ženski reprezentanci Nizozemske in Rusije oziroma ekipa ROC, pod katerim Rusi na OI uradno nastopajo, gresta na igre v Tokio zagotovo z namenom, da se domov vrneta bogatejši za olimpijsko odličje. Rusinje tudi branijo bron iz Ria.

Ruska reprezentanca na vsakem turnirju spada v ožji krog favoritinj za odličja.  Rusinje, na čelu z eno najboljših vaterpolistk zadnjih let Ekaterino Prokofyevo, ki bo v Tokiu na OI nastopila že četrtič, se zagotovo tudi z Japonske želijo vrniti z odličjem.

Postava ROC: Evgenia Golovina, Maria Bersneeva, Ekaterina Prokofyeva, Elvina Karimova, Nadezhda Glyzina, Veronika Vakhitova, Alena Serzhantova, Anastasia Simanovich, Anna Timofeeva, Evgeniya Soboleva, Evgeniya Ivanova, Anastasia Fedotova, Anna Karnaukh, Selektor: Alexandr Gaidukov.

V boj za odličja se zagotovo želijo vmešati tudi Nizozemke, ki stavijo predvsem na to, da bo razpoložena izjemna strelka Maud Megens.

Postava Nizozemske: Joanne Koenders, Maud Megens, Dagmar Genee, Sabrina van der Sloot, Iris Wolves, Nomi Stomphorst, Kitty-LinnJoustra, Vivian Sevenich, Maartje Keuning, Ilse Koolhaas, Simone van de Kraats, Brigite Skeelingm Debby Willemsz. Selektor: Arno Havenga.

FOTO: Total Waterpolo

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja