Avstralke in Kanadčanke v boj za medalje

Ženski reprezentanci Kanade in Avstralije zagotovo na OI ne prihajata zgolj pod sloganom “važno je sodelovati”. Avstralke kot prve olimpijske prvakinje v zgodovini bodo zagotovo trn v peti vsakih nasprotnic, tudi kanadski ženski vaterpolo pa je v vzponu, saj so Kanadčanke na zadnjem SP v Gwangjuju zasedle deveto mesto, bile pa so blizu presenečenja proti reprezentancama Madžarske in Nizozemske, s katerima so izgubile zgolj za zadetek.

Avstralke so na zadnjem olimpijskem turnirju zasedle šesto mesto, Kanadčank pa v Riu, ko je na ženskem delu turnirja nastopalo osem moštev, ni bilo.

Postava Avstralije: Lea Yanitsas, Abby Andrews, Hannah Buckling, Elle Armit, Keesja Gofers, Bronwen Knox, Rowena Webster, Bronte Halligan, Zoe Arancini, Matilda Kearns, Lena Mihailović, Amy Ridge, Gabriella Palm. Selektor: Predrag Mihailović.

Kapetanka Rowena Webster bo za “Aussie stingers” nastopila že na tretjih OI, gre pa zagotovo za eno najboljših igralk zasedbe z dežele tam spodaj.

Postava Kanade: Claire Wright, Joelle Bekhazi, Axelle Crevier, Emma Wright, Monika Eggens, Kelly McKee, Gurpreet Sohi, Elyse Lemay-Lavoie, Hayley McKelvey, Kyra Christmas, Paul Kindred, Shae Fournier, Clara Vulpisi. Selektor: David Paradelo.

Tudi glavno orožje Kanade je njihova kapetanka, Monika Eggens.

FOTO: Water Polo Australia/FB

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja