Filipović: Idelano bi bilo, da se ta generacija poslovi v Tokiju z zlatom

V največji hali glavnega medijskega centra v Tokiju, se je odvila novinarska konferenca z izbrano vrsto Srbije. Predstavnik selekcije je bil kapetan Filipović, ki je izpostavil, da bi bilo lepo, če bi ponovili uspeh iz Ria.

Zavedam se, da smo takrat imeli velik pritisk kot glavni favoriti za zlato. Zdaj, ko se poslavljamo, bi bilo idealno, da ta uspeh ponovimo. Takrat se je vse izšlo po pričakovanjih. Vemo pa tudi, kako se je vse skupaj v Riu začelo, kjer smo sami sebi grenili življenje do četrfinala. Želel bi si, da se vse skupaj ponovi, vendar se zavedam, da se v športu to redko dogaja.

Kot je še dejal Filipović, se zaveda, da je to zadnja priložnost te generacije.

Večina nas bo po tem turnirju zaključila reprezentačno pot in vsi bomo zaradi tega v bazenu pustili srce in dali vse od sebe. V Tokiju je še večja konkurenca, tako da nam ne bo lahko odigrati zadnjih osem tekem. Želim si, da bi bila vsak sekunda vredna, nimamo kaj izgubiti.

Ko gre za začetni dvoboj proti Španiji, ki v zadnjem času dobivala nekaj pomembnih tekem, je Filipović poudaril, da jim ta tekma ne predstavlja nočne more.

O Špancih je veliko zgodb. So odlična generacija z impresivnimi rezultati v zadnjih letih, vendar niso še nič osvojili, je pa to generacija, ki prihaja. Z njimi smo imeli nekaj tekem, ki bi jih lahko obrnili, a to je za nas nepomembna preteklost. Smo pripravljeni in videli bomo koliko.

Foto: oks.org.rs

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja