Kje so olimpijske podprvakinje?

Danes se je v Tokiu s prvimi srečanji začel ženski del vaterpolskega olimpijskega turnirja. Na njem pa, dokaj presenetljivo, ni olimpijskih podprvakinj iz Ria 2016, Italijank.

Italijanska ženska reprezentanca se lahko v svoji zgodovini pohvali s prenekaterimi uspehi. V Atenah 2004 so se vaterpolistke Italije zavihtele tudi na olimpijski prestol, imajo pa tudi dva naslova svetovnih in štiri naslove evropskih prvakinj. Na olimpijskih igrah so do Tokia manjkale le na prvem turnirju leta 2000 v Avstraliji. Na prav vseh štirih turnirjih do sedaj pa je sodelovala legendarna Tania di Mario.

Letos se je Italijankam ponesrečilo že na kvalifikacijskem turnirju, kjer so po odličnih predstavah nato v ključnih tekmah zabeležile dva poraza. Najprej jih je v polfinalu s 13:10 ugnala Madžarska, v borbi za tretje mesto in zadnjo vozovnico za Tokio pa so bile Grkinje prepričljivo boljše z 10:4, tako da Roberte Bianconi in druščine na Japonskem ne bomo spremljali.

Srebro bo tako zagotovo dobilo novega lastnika. Zlato iz Ria branijo Američanke, bron pa Rusinje.

FOTO: Laszlo Balogh/Total Waterpolo

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.