Vaterpolo je bil razglašen za fizično najbolj naporen olimpijski šport

Strokovnjaki športne medicine so določili najtežje športe na olimpijskih igrah. Portal Insider je prosil šest strokovnjakov športne medicine, naj določijo najtežje poletne olimpijske športe. Kriteriji so bili psihofizfična moč in tehnika. Na vrhu seznama se je znašel vaterpolo, sledila sta gimnastika in plavanje.

Vaterpolo je bil razglašen za fizično najbolj naporen olimpijski šport

Vaterpolo je pogosto na vrhu seznama najtežjih športov. Leta 2016 ga je Bleacher Report razglasil za “najtežji šport na svetu”, ki temelji na šestih parametrih: moč, vzdržljivost, hitrost, gibčnost, spretnost in motorika.

Poleg tega, da igralec 30 minut šprinta po vodi in da plava na tekmi okoli ene milje, si športniki medsebojno izmenjujejo udarce, podobne hokeju na ledu in nogometu, hkrati se v vodi ne dotikajo tal, se ne utapljajo in na koncu še dosegajo gole,” je povedala Nandini Collins , trenerka in fiziologinja za vadbo, ki dela v podjetju Noom. “Vaterpolo se igra nepremišljeno in je nasilnejši, kot mislijo gledalci.”

Dr. Naresh Rao, glavni zdravnik moške ekipe ZDA za vaterpolo, je dejal, da je vaterpolo naporen, ker zahteva tako aerobno (vzdržljivost) kot anaerobno (eksplozivnost) zmogljivost.

McClain je bil nedvoumen glede glasovanja za vaterpolo.

Gre za “najtežji” poletni olimpijski šport, “je dejal. Zakaj? Zahteva najvišjo vrednost VO2 od vseh. Vendar so podatki o tej teoriji mešani, saj imajo številni vrhunski plavalci, tekači na dolge proge in kolesarji izjemne vrednosti VO2, ki je merilo za to, kako učinkovito vaše telo izmenjuje kisik.

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.