Za zaključek skupinskega dela so se pomerile zadnje uvrščene ekipe in s tem tudi že zaključile olimpijski turnir

Japonska je bila na zadnji tekmi boljša od Južne Afrike in tako zaključila turnir v skupini A z zmago, prvo za gostitelja v 37 letih. To je bila tudi najboljša tekma Južne Afrike. Na zadnji tekmi “skupine smrti”, skupine B, je Avstralija premagala Kazahstan z 15 : 7, ki sta jo sicer začinila dva rdeča kartona.

Skupina A: Japonska : Južna Afrika 24 : 9

Japonska in Južna Afrika sta v prvi četrtini igrali izenačeno, kasneje je Japonska ušla in zmagala s 24 : 9. Tekma ni razočarala številnih predvsem domačih navijačev, na tribunah sta se skupaj zabavali Južnoafričanka in Japonka … Za obe ekipi je bila tekma hkrati tudi olajšanje po napornem turnirju, saj sta obe selekciji že pred tem vedeli, da bosta izpadli.

Japonska je bila sicer pravo odkritje turnirja, saj je proti ZDA izugubila zgolj za dva gola, proti najvišji rangirani madžarski ekipi za štiri, proti vse boljšim Grkom zgolj za gol in osem za svetovnimi prvaki Italijani. Japonci so pomankljivost v višini nadoknadili s hitrostjo, triki in odličnim rokovanjem z žogo in s tem pokazali, kako lahko parirajo tudi močnejšim reprezentancam.

Skupina B: Avstralija : Kazakhstan 15 : 7

Elvis Fatovic (AVS) – Zadnja tekma kot glavni trener Aussie Sharks

Zame in za moštvo je bilo zadnje dni kar precej čustveno, za ta čas sem jim še posebej hvaležen. Zadnjih osem let in pol je bilo zame selektorstvo privilegij, tako v dobrem kot v slabem. Dosegli smo velike stvari (srebrna medalja za svetovni pokal leta 2018), ali je bila na tem turnirju slika realna pa ne znam povedati. Je pa to eno najboljših poglavij v mojem življenju v vlogi igralca in trenerja, ki se s tem turnirjem zaključuje. V Avstraliji se bom vedno počutil tako, kot da sem tukaj doma.

Alexey Shmider (KAZ) – Strelec gola

Bilo je čudno igrati brez gledalcev in navijačev. Za ta turnir smo se intenzivno pripravljali, vendar nam je Covid priprave otežil kot še nikoli. S to predstavo nismo zadovoljni. Lahko bi igrali bolje, ampak tako je. Prihodnje leto igramo na azijskih igrah in ta čas bomo izkoristili za pripravo in obrambo naslova, kar je za nas najpomembnejši cilj.

Vir: Fina

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja