Statistični podatki po skupinskem delu na olimpijskih igrah v Tokiju

V ponedeljek je bil zaključen skupinski del za moške. Skupinski del je zaznamovala ekipa Španije, ki je v težji skupini dobila vseh pet tekem proti Srbiji, Črni gori, Hrvaški, Avstraliji in Kazahstanu. V drugi skupini je bila prva Grčija, vendar ne s popolnim izkupičkom kot jo je imela Španija.

Po petih odigranih tekmah skupinskega dela je najboljši strelec Španec Alvaro Granados z 19 goli. Yusuke Inaba iz Japonske jih je dosegel 14, hrvaški reprezentant Luka Bukić 13, Grk Ioannis Fountoulis in Črnogorec Aleksander Ivović po 12.

Najboljša pomočnika po asistencah sta s po desetimi Mitsuaki Shiga iz Japonske in Italijan Gonzalo Echenique. Eno manj ima Grk Angelos Vlachopoulos, igralca Srbije Andrija Prlainović in Filip Filipović sledita z osmimi.

Najboljši vratar z najboljšim odstotkom obramb je Grk Emmanouil Zerdevas s 63.3%. Marco Del Lungo iz Italije jih ima 59%, takoj za njim so Španac Daniel Lopez Pinedo z 58.9% in Branislav Mitrović z 58.7%, Marko Bijač je bil 53.1% uspešen.

Največ izključitev je izsilil center ZDA Ben Hallock in to kar 30, v povprečju šest na tekmo. Samo eno manj je izsilil Duško Pijetlović, Madžar Balasz Erdelyi 24, Španec Roger Tahull 23 in Italijan Matteo Aicardi z 19 izsiljenimi izključitvami.

Zanimivo je, da sta največ žog ukradla Japonca Mitsuaki Shiga enajst in golman Kastuyuki Tanamura deset. Nikola Jakšić in Grk Dimitrios Skoumpakis sta jih ukradla osem in Alessandro Velotto sedem žog.

Vir: vaterpolovesti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja