Vaterpolo turnir KamTiGaDam 2021 je odlično uspel!

V soboto se je odvil tradicionalni, že četri turnir z zvenečim naslovom KamTiGaDam.

Zadnji dan v juliju je potekal vaterpolski turnir KamTiGaDam v kamniškem bazenu Pod skalo. Glavna organizatorja turnirja Gašper Žurbi in Martin Stele sta ob pomoči številnih ljubiteljev vaterpola in sponzorjev pripravila odlično prireditev. Še enkrat se je pokazalo, da če kamniški uporabniki bazena nimajo celoletnih pogojev za treniranje, so pa kamniški vaterpolisti najboljši organizatorji dogodkov, ki privabijo odlične vaterpoliste in njihove podpornike.

Osrednji dogodek je bilo tekmovanje v vaterpolu. Osem ekip se je v dveh skupinah najprej pomerilo v predtekmovanju. V skupini A se je sestavila tudi ekipa deklet z imenom BABE, ki se je z dvema vaterpolistoma dostojno upirala drugim ekipam, ki sicer do deklet niso kazali nobenega popuščanja. Za krajši čas je sicer tekmovanje prekinila kratkotrajna nevihta, ki pa ni zmotila tekmovalnega ritma. V prvem polfinalu so POHANE BUČKE premagale ekipo MEŠANO NA ŽARU, v drugem je bila ekipa SALAMA BIN LADEN boljša od MAM SAM ENEGA.

Tretje mesto je na koncu pripadalo ekipi MAM SAM ENEGA, v velikem gorenjskem finalu je bila ekipa SALAMA BIN LADEN boljša od ekipe POHANE BUČKE. Za najboljšega golmana je bil razglašen Andraž Pušavec, prvi strelec turnirja je bil Jaša Kadivec, MVP je pripadal Janu Justinu.

Končni vrstni red

  1. SALAMA BIN LADEN
  2. POHANE BUČKE
  3. MAM SAM ENEGA
  4. MEŠANO NA ŽARU

Poleg vaterpolskega turnirja so se udeleženci lahko preizkusi v spretnostnih izzivih kot je metanje žogice v lončke, metanje žoge v odprtino in najbolj obiskani “disciplini” metanje vrečk v luknjo.

Za hrano je skrbela številna ekipa v osrednji vlogi triperesne deteljice Staneta, Sandija in Rajka. Akustični duo Artcoustic je z zabavo uspešno zaključil dogodek KamTiGaDam, kjer so bili prisotni najboljši slovenski igralci vaterpola in pravi ljubitelji te igre.

Kaj pomeni besedna zveza KamTiGaDam pa v naslednjem prispevku …

foto: Aleksander Sokler

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja