VATERPOLISTI MADŽARSKE SO PO VZORU ŽENSKE EKIPE PRIŠLI DO BRONA NA OI V TOKIU!

Na stavnicah je Madžarska vaterpoloska ekipa pred OI kotirala najvišje in je bila prva favoritka za zmago. Aktualnim evropskim prvakom se ni uspelo uvrstiti v finale, so pa kljub vsemu prišli na stopničke. Bron je osvojila po tem, ko je premagala ekipo Španije z 9 : 5. Madžare so iz tribun spodbujale bronaste madžarske vaterpolistke in tako jim je uspelo po Pekingu 2008 osvojiti novo olimpijsko medaljo, že šestnajsto. Na drugi strani je Španija igrala v polfinalih že šestkrat, vendar je osvojila le dve medalji (zlato leta 1996 in srebro leta 1992).

V prvem polčasu sta ekipi ena drugi dihali za vrat, tako da nobena ni povedla za več kot gol. Madžari so v drugem polčasu zaigrali močneje v obrambi, v katerem je blestel Viktor Nagy. Odločitev tekme je padla v 30. minuti potem, ko je Danial Angyal z leve strani dosegel gol za 8: 5. Španci so poskusili v igri brez vratarja s 7 na 6, toda po prekršku Miguel de Tora so Madžari v proti napadu zvišali na 9 : 5 2:35 pred koncem.

Španci se niso mogli več vrniti, Madžarska si je zagotovila bron.

Viktor Nagy

Med praznovanjem Madžarske po osvojeni medalji je bil v središču pozornosti Viktor Nagy. Ta tekma je bila njegova zadnja uradna tekma, saj se bo olimpijskih igrah upokojil. Soigralci so mu čestitali in se mu zahvalili za vse, kar je naredil za madžarsko reprezentanco, ne le na igrah v Tokiu. Pomembno je prispeval k številnim uspehom madžarske izbrane vrste.

Za 3 mesto

Madžarska : Španija 9 : 5 (0 : 0, 0 : 0, 0 : 0, 0 : 0)

Madžarska: Nagy, Angyal 1, Manhercz 1, Zalanki 1, Vamos 2, Hosnyanszky 1, Pasztor, Jansik 1, Erdelyi, Varga 1, Mezei, Harai 1. Selektor: Marcz
Španija: Lopez, Munarriz 2, Granados, De Toro 2, Sanahuja, Larumbe, Famera, Fernandez, Tahull 1, Perrone 1, Mallarach, Bustos. Selektor: Martin

Goli z igralcem več: Madžarska 6/6, Španija 5/15. Petmetrovke -.

Foto: Marcel ter Bals/Orange Pictures

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.