Konec meseca SP U20

Konec tega meseca, natančneje 28. avgusta se bo na Češkem začelo svetovno vaterpolsko prvenstvo do 20 let. Na njem bo nastopilo 18 reprezentanc, ki bodo razdeljene v dve skupini po pet in dve skupini po štiri moštva.

Prvenstvo se je v Prago preselilo po tem, ko je organizacijo morala odpovedati Argentina. Najboljši mladi vaterpolisti sveta se bodo v češki prestolnici za naslov najboljšega borili vse do 5. septembra, ko bodo na sporedu finalni boji.

Nastopilo bo 11 evropskih ekip, tri ameriške, ter po dve iz Azije in Afrike. Naslov z zadnjega prvenstva v Kuvajtu bodo branili Grki, srebro Srbi, bron pa Italijani.

Igralo se bo po že znanem formatu. Prvouvrščene ekipe skupin odhajajo direktno v četrtfinale, drugi in tretji pa se bodo križno udarili med seboj. Preostale reprezentance se bodo borile za mesta od 13. do 18. Vsak trener bo v Prago lahko pripeljal 15 igralcev, a izbrati jih bo moral le 13. Obe rezervi bosta lahko na voljo le v primeru kakšnega pozitivnega primera na covid-19.

Skupine

A: Italija, Hrvaška, Uzbekistan, Rusija, Argentina.

B: Španija, Srbija, ZDA, Slovaška, Češka.

C: Brazilija, Madžarska, Nemčija, Egipt.

D: Grčija, Kazahstan, JAR, Črna gora.

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.