V soboto se začenja mladinsko EP za ženske

V Šibeniku na Hrvaškem se bo v soboto 21. avgusta začelo mladinsko evropsko prvenstvo za ženske, ki bo trajalo do 29. avgusta, ko se bo ob 21:00 začel veliki finale za naslov evropskih mladinskih prvakinj.

V kompleksu Crnica bodo najtrofejnejše Ruske tekmovalke v vitrino želele postaviti še peto lovoriko. Najresnejše tekmice bodo Španke z najstniško senzacijo Eleno Ruiz, ki so Rusinje na prvenstvu leta 2019 premagale zgolj za gol. V madžarskem Szentesu so se poleg madžarskih vaterpolistk pripravljale tudi Srbkinje, Francozinje, Slovakinje in Izraelke, kar se sicer zgodi redko, da bi se toliko reprezentanc pripravljalo na enem mestu.

Favoritinje v skupini A so nedvomno aktualne prvakinje Španke, ki se bodo za prvo mesto v skupini najverjetneje pomerile z Srbijo.

Skupina B bo ponudila srečanje tudi med Grčijo in Nizozemsko, obe sta trikratni zmagovalki.

V skupini C naj bi bilo prvo mesto rezervirano za Rusinje, za drugo naj bi se pomerili ekipi Nemčije in Rommunije.

V skupini D se bosta pomerili Italija in Madžarska, obe že z osvojenima naslovoma.

Skupine

Šibenik (Hrvaška, 21. avgust – 29. avgust)

Skupina A –  Češka, Španija, Velika Britanija, Izrael in Srbija

Skupina B –  Francija, Grčija, Nizozemska, Turčija, Ukrajina

Skupina C –  Hrvaška, Nemčija, Malta, Romunija, Rusija

Skupina D –  Bolgarija, Madžarska, Italija, Slovaška

Devetnajst ekip je razdeljenih v tri skupine po pet in eno skupino po štirih. Zmagovalke skupin se neposredno uvrstijo v četrtfinale, ki se bo odigral 27. avgusta. Druga in tretja v vsaki skupini se bosta pomerili med seboj za dodatne četrfinalne vstopnice. Ekipe, ki bodo v skupinah končale na četrtem mestu, se bodo borile za mesta od dvanajst do šestnajst in petouvrščene za mesta od sedemnajst do devetnajst.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja