V soboto se začenja mladinsko EP za ženske

V Šibeniku na Hrvaškem se bo v soboto 21. avgusta začelo mladinsko evropsko prvenstvo za ženske, ki bo trajalo do 29. avgusta, ko se bo ob 21:00 začel veliki finale za naslov evropskih mladinskih prvakinj.

V kompleksu Crnica bodo najtrofejnejše Ruske tekmovalke v vitrino želele postaviti še peto lovoriko. Najresnejše tekmice bodo Španke z najstniško senzacijo Eleno Ruiz, ki so Rusinje na prvenstvu leta 2019 premagale zgolj za gol. V madžarskem Szentesu so se poleg madžarskih vaterpolistk pripravljale tudi Srbkinje, Francozinje, Slovakinje in Izraelke, kar se sicer zgodi redko, da bi se toliko reprezentanc pripravljalo na enem mestu.

Favoritinje v skupini A so nedvomno aktualne prvakinje Španke, ki se bodo za prvo mesto v skupini najverjetneje pomerile z Srbijo.

Skupina B bo ponudila srečanje tudi med Grčijo in Nizozemsko, obe sta trikratni zmagovalki.

V skupini C naj bi bilo prvo mesto rezervirano za Rusinje, za drugo naj bi se pomerili ekipi Nemčije in Rommunije.

V skupini D se bosta pomerili Italija in Madžarska, obe že z osvojenima naslovoma.

Skupine

Šibenik (Hrvaška, 21. avgust – 29. avgust)

Skupina A –  Češka, Španija, Velika Britanija, Izrael in Srbija

Skupina B –  Francija, Grčija, Nizozemska, Turčija, Ukrajina

Skupina C –  Hrvaška, Nemčija, Malta, Romunija, Rusija

Skupina D –  Bolgarija, Madžarska, Italija, Slovaška

Devetnajst ekip je razdeljenih v tri skupine po pet in eno skupino po štirih. Zmagovalke skupin se neposredno uvrstijo v četrtfinale, ki se bo odigral 27. avgusta. Druga in tretja v vsaki skupini se bosta pomerili med seboj za dodatne četrfinalne vstopnice. Ekipe, ki bodo v skupinah končale na četrtem mestu, se bodo borile za mesta od dvanajst do šestnajst in petouvrščene za mesta od sedemnajst do devetnajst.

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.