Keel Cup ta vikend na Bledu, tudi v počastitev 100-letnice prvega vaterpolo turnirja!

Bled bo med 28. in 29. avgustom gostil težko pričakovani Keel Cup. Turnir bo potekal tudi ob velikem jubileju 100 let od prvega prvenstva Kraljevine SHS na tem področju.

Promotor je znani svetovni vaterpolski sodnik Boris Margeta, ki je tudi član predsedstva Vaterpolske zveze Slovenije. Pokal Keel se bo odigral še med 4. in 5. septembrom v Herceg Novem, teden dni kasneje pa še v Valjevu, kjer bodo igrali igralci do 18 leta.

Na turnirju bo tudi promocija knjige “Moje trenersko iskustvo” avtorja Đorđe Makuljevića Make. Turnir bo imel tudi humanitarno noto, kjer bodo zbirali tudi sredstva za trimesečnega dojenčka Vanja, za katerega je potrebno za njegovo zdravljenje nujno zbrati kar 2,5 miljona evrov.

Jubilej

Letos mineva 100 let od prvega prvenstva takrat Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev. Natančno 28. avgusta 1921 je bilo v Blejskem jezeru odigrano prvo prvenstvo po turnirskem sistemu. Zmagovalec je bil Polet iz Samobora.

Temu je tudi posvečen letošnji “Keel Cup Tour”, kjer bo po natanko 100 letih ta čast pripadala Bledu. Turnir “Keel Cup #100” se bo odvijal dva dni, kjer bodo lahko obiskovalci videli sodobni   “Beach Water Polo”.

Promotor turnirja na Bledu Boris Margeta je ob tem dejal:

Vabim ekipe, da se nam pridružijo in gledalce za podporo iz tribun. Zahvalil bi se tudi organizatorju za obeležitev zelo pomembnega jubileja – 100 let od prve vateropolske tekme tukaj.

Direktor Keel Pokala Slovenije Srđan Todorović je izpostavil, da je Bled pripravljen za obeležitev tega pomembnega jubileja:

Teren je rezerviran, voda na jezeru je kristalno čista, vse je pripravljeno vključno z gasilci … Slovenija je država, ki je bila razglašena za najčistejšo v Evropi. Zato smo zelo veseli, da prihaja Keel Cup s svojim ugledom in strategijo ozaveščanja glede čiste vode v duhu katerega je tudi organiziran turnir. Veliko ekip me je že kontaktiralo in tukaj se lahko prijavite. Kotizacija za udeležbo znaša 10 evrov na igralca za dva dni turnirja”, je dodal Todorović.

Vse ekipe se lahko prijavijo po e-pošti na srdjan.tlite@gmail.com
Pri prijavi vpišite ime ekipe, imena in priimke igralcev ter nekaj zanimivosti o sami ekipi.

foto: Keel

Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.