Ženske na mladinskem EP v Šibeniku že v polnem zagonu

Dekleta so v treh tekmovalnih dneh že nakazala, katere ekipe se bodo borila za najvišja mesta. Prijetno so presenetile Izraelke, Nizozemke imajo manjše težave.

1. dan

V uvodnem krogu je Hrvaška je premagala Malto za enaindvajset golov, Grčija je premagala Ukrajino s sedemindvajsetimi goli, Francija pa Turčijo za devetnajst golov. Čeprav je lepo videti toliko ekip, ki sodelujejo, je morda čas za uvedbo kvalifikacijskega sistema, kot ga imajo pri moških.

2. dan

Drugi dan je prinesel najzanimivejša dogajanje v skupini D, na katerih je Madžarska premagala Italijo, Slovaška je bila za tri boljša od Bolgarije. Nizozemska je sicer z željo po osvajanju evropskega prestola izgubila proti Grčiji, Francija je rutinirano dosegla drugo zmago proti Ukrajini. Španija je s petimi goli svoje superzvezdnice Elene Ruiz prepričljivo zmagala proti Srbiji. Nobenih težav niso imele niti Rusinje z visoko zmago proti Hrvaški.

3. dan

Tretji dan so Izraelke dodobra namučile Španke, ki so zmagale zgolj za dva gola, tako da bo treba na Izraelke še resno računati. Na drugi tekmi v skupini A je Velika Britanija v zadnji četrtini po preobratu Čehinj izgubila zgolj za gol, ki so ga prejele 9 sekund pred koncem. Rusinje so z odlično predstavo predvsem v obrambi pustile Nemkam, da so dosegle zgolj dva gola. Nizozemke so tesno premagale Francozinje, Ukrajinke so bile boljše od Turkinj, Malta pa je po težkem boju premagala Romunijo.

*tekme točke

skupina A

1 Španija  2 6
1 Izrael  3 6
3 Srbija 2 3
3 Češka 3 3
5 Velika Britanija 2 0

skupina B

1 Grčija 2 6
1 Francija 3 6
3 Nizozemska 2 3
3 Ukrajina 3 3
5 Turčija 2 0

skupina C

1 Rusija  2 6
1 Nemčija 3 6
3 Hrvaška 2 3
3 Malta 3 3
5 Romunija 2 0

skupina D

1 Madžarska 1 3
1 Slovaška  1 3
3 Bolgarija 1 0
3 Italija 1 0

Vir: Total-waterpolo, LEN
Foto: Hrvatski vaterpolski savez

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja