V četrtfinalu Italijanke presenetile prvakinje Španke!

Sedmi dan mladinskega evropskega prvenstva za ženske ni razočaral, saj smo do zdaj videli najboljše igre. Edino presenečenje so pripravile Italijanke, ki so bile za gol boljše od Špank.

Četrfinale

Izrael : Madžarska 7 : 13 (2 : 4, 2 : 3, 2 : 4, 1 : 2)

Izraelke so končale odlične nastope potem, ko so bile od njih boljše Madžarke. Panni Szegedi  je odlično vodila ekipo s štirimi zadetki. Izraelke se bodo borile za peto mesto  proti Nizozemkami.

Hrvaška : Grčija 7 : 13 (0 : 3, 4 : 3, 2 : 3, 1 : 4)

Grčija je končala željo domače Hrvaške za vstop v polfinale. Grkinje sicer niso uvrščali v ožji krog za medalje, vendar imajo v polfinalnem obračunu z Italijo velike možnosti za medaljo.

Nizozemska : Rusija 10 : 14 (3 : 5, 1 : 3, 2 : 4, 4 : 2)

Mihaila Nakorjakova je za zasluženo zmago nad Nizozemsko pokazala, zakaj Rusinje uvrščajo med glavne kandidatke za zlato. Noa De Vries je za Nizozemke dosegela štiri zadetke. Rusija je tako zdaj glavna favoritinja za zmago na turnirju, vendar jih v polfinalu proti Madžarski čaka težka tekma.

Italija : Španija 11 : 10 (2 : 1, 3 : 3, 3 : 3, 3 : 3)

Španke ne bodo še tretjič zapored osvojile naslov najboljših v Evropi. Italjanke so večji del tekme vodile, vendar so jih Španke ujele in povedle za gol. V drugem polčasu sta odlično igrale Morene Leone in Paole Di Maria in Italjanke, ki so bile na zadnjem prvenstu leta 2019 bronaste, popeljale v polfinale. Razočaranje Špank je bilo veliko, saj so veljale za glavne favoritinje tega turnirja. Borile se bodo za končno peto mesto.

Ostali rezultati

Nemčija : Slovaška 13 : 9 (3 : 3, 2 : 3, 4 : 1, 4 : 2)
Srbija : Francija 7 : 15 (0 : 5, 3 : 4, 2 : 4, 2 : 2)
Turčija : Romunija 6 : 14 (0 : 5, 2 : 2, 0 : 3, 4 : 3)

Vir: Total waterpolo
Foto: Hrvatski Vaterpolski Savez

 

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.