Srbija, Madžarska, Italija in Črna gora so v polfinalu mladinskega SP za moške!

Grčija po porazu z Madžarsko ne ne bo ubranila naslova osvojenega leta 2019 (in leta 2017). Boriti se bo morala za mesta od 5-8, njen prvi tekmec bo Hrvaška. V polfinalu so še Srbija, Italija in Črna gora.

Za četrfinalne vstopnice so se že dan prej borile Italija, ki je bila z 18 : 3 boljša od Južne Afrike, Srbija je bila boljša od Brazilije s 15 : 5, aktualni prvaki Grki so bili z 11 : 7 boljši od Rusov, v zadnji tekmi dneva so ZDA so premagale Nemčijo za dva gola, kjer je Nemčija vodila ob polčasu za dva gola, nato so ZDA v tretji s 4: 0 obrnile rezultat in zadržale razliko nato do konca tekme in se kot zadnje uvrstile v četrfinale.

Rezultati 5. dan

Italija – Južna Afrika 18 : 3 (5 : 0, 3 : 2, 4 : 1, 6 : 0), Srbija – Brazilija 15 : 5 (3 : 2, 3 : 1, 4 : 1, 5 : 1) , Rusija – Grčija 7 : 11 (1 : 3, 2 : 4, 3 : 2, 1 : 2), ZDA – Nemčija 10 : 8 (2 : 2, 2 : 4, 4 : 0, 2 : 2).

Četrfinale

prvem četrtfinalu je Srbija premagala Hrvaško z 12 : 10 . V drugi četrtini se je Hrvaška po zaostanku z delnim rezultatom 5 : 3 ( 6 : 5) vrnila v igro. Do 8 : 8 je bil rezultat izenačen, Srbija je v zadnjo četrtino vstopila z golom prednosti. Trije zadetki v prvih treh minutah zadnje četrtini so bili dovolj, da je Srbija ušla na varno razliko, ki jo ni izpustila do konca tekme. Za igralca tekme je bil razglašen Vasilije Martinović igralec Srbije.

drugem četrtfinalu je bila Italija šele po streljanju petmetrovk boljša od Španije za končnih 11 : 9, potem ko se je redni del končal s  7 : 7 . Nobena ekipa si ni priigrala prednosti,  32 sekund pred koncem je izenačil Alberta Ponferrade. V streljanju petmetrovk je Španija dvakrat zgrešila, medtem ko je Italija realizirala vse štiri strele. Kapetan Filipa Ferrera in Mattea Iocchija Gratte sta zadela po štirikrat, prav tako Španec Marco Valls . Italijanski trener Alberto Angelini si je ob koncu tretje prislužil rdeči karton po drugem rumenem in ga verjetno ne bo v polfinalu.

V tretjem četrtfinalu je bila Madžarska bolj agresivna, imela je boljšo realizacijo z igralcem več in je tako v tretji četrtini dvakrat imela prednost štirih golov (7 : 3 in 8 : 4). Madžarski kapetan Akos Konarik je bil ključen igralec pri zmagi s petimi goli.

V četrtem četrtfinalu je Črna gora prepričljivo premagala ZDA z 17 : 5. Črna gora je polčas zaključila z 6 : 4, v zadnji četrtini pa je bila prepričljivo boljša s kar 6 :0. Jovan Vujović je bil s petimi goli najboljši strelec tekme.

Četrtfinale razvrstitve 1-8: Hrvaška – Srbija 10 : 12 (1 : 3, 5 : 3, 2 : 3, 2 : 3), Španija – Italija (7 : 7) 9 : 11 po petmetrovkah  (2 : 2, 2 : 1, 2 : 2, 1 : 2), Madžarska – Grčija 11 : 9 (3 : 2, 2 : 1, 3: 2, 3 : 4), Črna gora – ZDA 17 : 5 (6 : 4, 4  : 1, 1 : 2, 6 : 0).

Vir Total Waterpolo

Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.