Srbija in Italija v boj za zlato na SP za moške U20

Srbija igra drugi zaporedni finale, Italija pa bo lovila četrto krono. Madžarska in Črna gora se bosta pomerili v dvoboju za bronasto medaljo.

Srbija – Madžarska

V polfinalu je v boju za kolajne Srbija premagala Madžarsko z 10 : 7, Italija je bila boljša po petmetrovkah (4: 2) proti Črni gori za končnih 14 : 12, potem ko se je tekma po rednem delu končala z 10 : 10 predvsem zaradi odlične igre Črne gore v zadnji četrtini (4 : 1).

Srbija bi se v finalu lahko odkupila za poraz proti Grčiji leta 2019 in osvojila še tretjo zlato medaljo iz leta 2011 in 2015, hkrati bo to njihova sedma zapored. Za Italijo je to priložnost, da postane prvak še četrtič po letih 1993, 1999 in 2013.

Srbija je zmagala v prvem polfinalu, saj je v prvi četrtini zaostjala z 2: 1, nato pa naslednje tri dobila s 4 : 2, 3 : 2 in 2: 1. Marko Radulović je svojo odlično formo čez celoten turnir kronal s tremi zadetki za Srbijo.

Najboljši madžarski igralci – brata Vince in Vendel Vigvari ter Akos Konarik – imajo dobro podlago za uspešno igranje saj jih je treniral tudi “mojster” Tibor Benedek . Vince in Akos sta sta dosegla dva zadetka.

Srbija – Madžarska 10 : 7 (1 : 2, 4 : 2, 3 : 2, 2 : 1)

Italija – Črna gora

Najbolj razburljiva tekma dneva je bila v drugem polfinalu med Italijo in Črno goro.

Italija , ki je igrala brez glavnega trenerja Alberta Angelinija, ki je bil v petek izključen z rdečim kartonom v četrfinalu.

Italija je imela ob polčasu lepo vodstvo s 6 : 3, ki so ga v nadaljevanju povišali, ko je Davide Occhione poslal “projektil” za 8 : 4. Črna gora je od naslednjih treh zadetkov dosegla dva, kjer je Vasilije Radović v skoku dosegel zadetek za 9 : 6. Črna gora je zmanjšala zaostanek na 9 : 8, nato je Occhione je pri napadu z igralcem več zvišal na 10 : 8, nato so Črno gorci izenačili na končnih 10 : 10 po rednem delu.

Tekma se je končala s petmetrovkami, Italija je zadela vse štiri strele, Spinelli je nadaljeval svoje odlične obrambe z dvema ubranjenima streloma. Occhione in Matteo Iocchi Gratta sta bila najboljša strelca s po štirimi zadetki.

Italija – Črna gora 14 : 12 po petmetrovkah. Redni del: 10 : 10 (2 : 2, 4 : 1, 3 : 3, 1 : 4), petmetrovke: 4 : 2.

Vir Fina
Foto Total Waterpolo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja