Hrvaški reprezentant predčasno zaključuje kariero

Ob odigranih kvalifikacijah za Ligo prvakov se bliža tudi začetek sezone v državah bivše Jugoslavije. Kljub skorajšnjemu začetku sezone pa ne zmanjka novic o prestopih med klubi. Ena izmed bolj udarnih novic je zagotovo zaključek kariere (le) 27-letnega hrvaškega reprezentanta Lovreja Miloša.

Hrvaški olimpijec Lovre Miloš se je odločil, da kljub 27 letom predčasno zaključi z igranjem vaterpola.

Miloš je večino kariere igral za zagrebško Mladost. Leta 2013 je zapustil Mladost in odšel v ZDA, kjer je opravljal študij. Igral je za univerzitetne ekipe UCLA in Univerze v Kaliforniji v Irvineu (bil je eden najboljših strelcev UC Irvine). Po diplomiranju v ZDA se je Miloš vrnil v domačo Mladost.

Za hrvaško reprezentanco je debitiral leta 2018, ko je Hrvaška na evropskem prvenstvu zasedla 3. mesto. Leta 2019 je na svetovnem prvenstvu 2019 osvojil bron, v svetovni ligi in v pokalu Evrope pa srebrni medalji.

Po koncu prejšnje sezone je Miloš, tako kot mnogi drugi izkušeni igralci, zapustil Mladost. Hrvaški prvak se je zaradi finančnih težav soočal z množičnimi odhodi igralcev. Hrvaški reprezentant je imel ponudbe nekaterih hrvaških in tujih klubov, govorilo se je tudi o prestopu v Jug Dubrovnik.

Kljub številnim ponudbam se je Miloš odločil upokojiti. Njegova zadnja tekma v vaterpolu je bila tekma za peto mesto s hrvaško reprezentanco na olimpijskih igrah v Tokiu.

“Moja odločitev ni nenadna. Gre za kombinacijo številnih dejavnikov. Utrujen sem od vaterpola in trenutno imam nekaj drugih prioritet. Že nekaj časa moja glava ni 100-odstotno v vaterpolu. Mislim, da sem se pravilno odločil,” je za hrvaške Sportske novosti dejal Lovre Miloš.

Foto in vir: Total Waterpolo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja