Calcit Waterpolo s Komeljem in celjski Posejdon začenjata boj za Pokal Slovenije!

Aktualni pokalni in državni prvak Calcit Waterpolo bo jutri proti celjskemu klubu Posejdon začel boj za naslov pokalnega prvaka. Posejdon med elito po štirinajstih letih.

Calcit je v minuli sezoni osvojil dvojno krono in postal prvič tako pokalni kot državni prvak. Na sedmih tekmah proti AVK Triglavu iz Kranja je dosegel kar pet zmag. Za številne kamniške igralce so bile tako izpolnjene velike sanje, da z domačim klubom posežejo po najvišjih mestih. Tudi zaradi tega so številni igralci zaključili igranje za klub. Mesto in priložnost je novemu trenerju prepustil tudi Aleš Komelj, ki pa se je na veselje igralcev in navijačev premislil in je zdaj odločen, da bo skušal ponoviti lansko zgodbo. Kamniška ekipa se je močno spremenila, v ekipi bo nekaj novih vrhunskih igralcev, priložnost bodo dobili tudi mlajši člani.

Glavni kandidat poleg Calcita bo tudi kranjski Triglav, ki bo skušal z novim trenerjem in selektorjem članske reprezentance Krištofom Štormajerjem vrniti lovorike nazaj v klubske vitrine.

Žreb je določil, da se kamniška ekipa v kvalifikacijah najprej pomeri proti celjskemu Posejdonu, ki se po kaljenju v drugi ligi po nekaj letih ponovno vrača med prvokategornike. Posejdon je zadnjič igral med najboljšimi leta 2007. Celjsko ekipo vodi prekaljeni trener Jure Kordež.

Tekma bo jutri ob 21. uri v celjskem bazenu Golovec.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja